Nieuws Oost-Vlaanderen LensOnline wil met Nederlandse investeerder de Europese markt veroveren

LensOnline wil met Nederlandse investeerder de Europese markt veroveren

LensOnline in de Lange Lobroekstraat, Antwerpen. Foto Patrick De Roo

LensOnline wil met Nederlandse investeerder de Europese markt veroveren

KRUIBEKE – De Nederlandse investeringsmaatschappij Quadrum Capital zet haar schouders onder LensOnline om verdere groei op de Europese markt te ondersteunen. LensOnline is de grootste online aanbieder van contactlenzen in de Benelux en werkt samen met een netwerk van meer dan 250 onafhankelijke opticiens. Met de extra investeringen wil het bedrijf zijn aanbod verbreden, inzetten op e-commerce en verder uitbreiden in Europa.

LensOnline, met hoofdzetel in Kruibeke, is opgericht in 2004 door Bert Boon. Het bedrijf is vandaag actief in België, Nederland en Italië. “De vraag vanuit de markt gaat meer richting het aanbieden van een totaalaanpak”, vertelt Boon. “We komen al tegemoet aan die vraag met ons hybridemodel, waarbij we de expertise inschakelen van zelfstandige opticiens. Maar de uitdagingen op langere termijn zijn groter.”

Uitbreiding

“Net dat hybridemodel is wat we bij Quadrum Capital willen ondersteunen en verder uitbouwen”, vult Hedzer Wester aan. Hij is Investment Manager bij Quadrum. “De ervaring op het vlak van e-commerce binnen LensOnline en haar brede netwerk van partneropticiens, zijn complementair aan onze huidige investeringen.”

Op korte termijn gaat LensOnline vooral focussen op geografische uitbreiding. Daarbij staat verdere groei in Nederland en de volledige uitrol van het concept in Italië bovenaan op de agenda. Daarnaast zal ook toetreding tot de Duitse markt worden onderzocht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.