Stijn Degrieck en Leslie Cottenjé Stijn Degrieck en Leslie Cottenjé

Leslie Cottenjé is vanaf vandaag general manager bij Codit Belgium

Codit Belgium, met hoofdzetel in Gent en zetel in Antwerpen, heeft Leslie Cottenjé aangesteld als nieuwe general manager Belgium. Ze gaat op 4 september aan de slag. Leslie werkte de voorbije acht jaar als CEO bij Hello Customer, een SaaS-bedrijf uit Gent dat ze in 2015 mee oprichtte. Ze is ook bestuurslid bij onder andere Guberna en Spotto.

 

Codit is een IT-consultant en -dienstverlener die klanten ondersteunt in hun digitale transformatie. Als Microsoft-partner heeft het zich toegelegd op cloudtoepassingen en het bouwen van innovatieve applicaties die gebruik maken van slimme technologie. Codit is een 100% dochter van Proximus en telt zo’n 220 medewerkers die actief zijn in acht landen.

“We hebben een ambitieuze doelstelling om jaarlijks 15% te groeien en zo onze omzet in vijf jaar tijd te verdubbelen", zegt CEO Stijn Degrieck. "Om dat traject in goede banen te leiden, wordt elk landenteam aangestuurd door een gedreven general manager. In België was de functie al een tijdje vacant. Met Leslie Cottenjé hebben we een straffe dame gevonden om ons bedrijf verder uit te bouwen: ze combineert een technologische achtergrond en expertise in AI met ruime saleservaring en een duidelijke visie rond inspirerend leiderschap. We willen commercieel een stap vooruit zetten en Leslies profiel sluit dan ook perfect aan bij de people business waarin Codit actief is.”

Leslie Cottenjé kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging. “Een strategie ontwikkelen, relaties met klanten onderhouden en een bedrijfscultuur uitbouwen liggen me nauw aan het hart. Tijdens de gesprekken met Stijn en het management van Codit voelde ik meteen dat we op dezelfde golflengte zaten. Kunnen bijdragen aan een transformatietraject om duurzame groei te realiseren door een sterke strategie, technologische innovatie en een people-centric cultuur, was een uitdaging die ik niet kon laten liggen."