Nieuws Oost-Vlaanderen Lidl opent studentenrestaurant tijdens blokperiode

Lidl opent studentenrestaurant tijdens blokperiode

Lidl opent studentenrestaurant tijdens blokperiode

GENT – Uit een onderzoek bij vierhonderd Belgische studenten, uitgevoerd door iVOX in opdracht van supermarktketen Lidl, blijkt dat vier op de tien studenten het moeilijk vinden om gezond te eten tijdens de blok. Lidl wil daar een antwoord op bieden door in Gent tijdelijk een studentenrestaurant te openen. Dat zal 24 uur op 24 en alle dagen van de week open zijn.

Tijdens de komende blok- en examenperiode opent Lidl aan het Woodrow Wilsonplein (’t Zuid) in Gent ‘Straffe Kost’, een pop-up-restaurant met verse, gezonde producten aan zeer democratische prijzen.

Het restaurant zal alle dagen open zijn vanaf woensdag 23/05 tot zaterdag 23/06 en dat ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds.

Studenten kunnen er terecht voor een stevig en gezond ontbijt, maar net zo goed voor een quiche, een pasta of een slaatje. Echt vers powerfood waarmee ze de examenperiode kunnen doorkomen. Ook niet-studenten zijn trouwens welkom in het ‘eet-ablissement’.

Meer dan helft wil gezonder eten
Uit de iVOX-studie die Lidl liet uitvoeren blijkt dat vier op de tien studenten aangeeft dat ze geen tijd hebben om tijdens de blokperiode gezond te eten of dat ze geen energie hebben om met gezonde voeding bezig te zijn. 60% van de studenten geeft aan tijdens de blokperiode minder zelf te koken dan tijdens het jaar en 67% eet voornamelijk thuis. 70% van de studenten neemt dan weer meer maaltijden mee van thuis tijdens de blokperiode.

Meer dan de helft stelt dat ze gezonder willen eten tijdens de blokperiode dan dat ze momenteel doen, maar een snelle en gezonde maaltijd vinden tijdens de blokperiode is voor ruim zes op de tien studenten moeilijk.

Student gelooft dat gezonde voeding slaagkansen verhoogt

68% van de studenten vindt gezond eten tijdens de blok nochtans extra belangrijk. Ruim zes op de tien studenten gelooft dat door gezonder te eten tijdens de blokperiode ze ook productiever zijn. Bijna de helft gelooft dat hun slaagkansen op de examens erdoor verhogen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.