Nieuws Oost-Vlaanderen Limburgse groep haalt Transferium aan boord

Limburgse groep haalt Transferium aan boord

Limburgse groep haalt Transferium aan boord

GENT – Havenbedrijf Tranferium komt in handen van Multi Logistics, met hoofdzetel in Hasselt. De overname levert het Limburgse bedrijf meer nationale dekking en 350 meter extra kade op.

Nicola Samyn begon in 2002 met een enkele kraan. Vandaag is Transferium een vaste waarde in de Gentse haven. Naast op- en overslagbedrijf, staat Transferium sinds een paar jaar in voor de levering van alternatieve brandstoffen aan energiecentrales.

In de logistieke sector is samenwerken een must, vertelt Johannes Lagasse, CEO van Multi Logistics Group. “Door van concurrenten naar structurele partners te gaan, komen we tot schaalvergroting. We voegen ook biomassa en recyclage toe aan ons aanbod.”

Transferium grote plannen onder de vlag van Multi Logistics. “We ontwikkelen een nieuwe extra concessie van drie hectare in de Gentse haven, waar we onze recyclageprocessen van verschillende soorten afvalstoffen bundelen. Op die manier halen we er alle recycleerbare stromen uit”, zegt Samyn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.