van-de-velde

Lingeriegroep Van de Velde heeft het even moeilijk

De lingeriegroep Van de Velde liet bij monde van haar nieuwe ceo Erwin Van Laethem weten dat 2017 een moeilijk jaar wordt. De omzet stagneert en er wordt een lagere operationele kasstroom verwacht. De beursgenoteerde groep uit Schellebelle kende de voorbije jaren vooral succes en moet zich nu door dat dipje heen worstelen.

Erwin Van Laethem ziet naar eigen zeggen een heel concrete verklaring voor de stagnatie. Hij wist op de verschuiving van de klassieke retail naar de zogenaamde e-commerce kanalen. Blijkbaar doet ook de aankomende Brexit geen goed. Het negatieve effect van het Britse pond zorgt mede voor kopbrekens. Concreet wordt verwacht dat de jaaromzet niet boven de 206 miljoen euro zal uitklimmen en dus was ook een winstwaarschuwing noodzakelijk, aldus Van Laethem. De nieuwe ceo volgde de in 2016 uit eigen beweging opgestapte Ignace Van Doorselaere op, die na twaalf jaar bij Van de Velde verkaste naar chocoladebedrijf Neuhaus. Bij zijn vertrek zei Van Doorselaere dat de afbakening van de bevoegdheden tussen de operationele ceo en de familiale aandeelhouders soms voor onduidelijkheid zorgde.

Erwin Van Lathem werkte in een eerder leven bij het Duitse energieconcern RWE en wacht nu de zware taak om, in samenspraak met de raad van bestuur onder voorzitterschap van Herman Van de Velde, de lingeriespecialist door woelig water te loodsen.