Nieuws Oost-Vlaanderen Locatie bekend van nieuwe Oost-Vlaamse Jumbo-winkel

Locatie bekend van nieuwe Oost-Vlaamse Jumbo-winkel

Locatie bekend van nieuwe Oost-Vlaamse Jumbo-winkel

RONSE – De Nederlandse supermarktketen Jumbo wil dit jaar ongeveer tien nieuwe vestigingen openen in België. Enkele locaties zijn al bekend. Zo weten we dat de nieuwe Oost-Vlaamse winkel van de keten in Ronse zal gevestigd zijn. Na Beveren is het de tweede Oost-Vlaamse stad waar je bij Jumbo kan gaan winkelen.

Eind 2021 zal Jumbo zo’n 18 supermarkten hebben in België: bovenop de huidige acht vestigingen zouden er een tiental nieuwe winkels de deuren moeten openen. Dat meldde de retailer bij het bekend maken van de jaarcijfers voor 2020. Het bedrijf heeft overigens een sterk jaar achter de rug en zag zijn omzet stijgen met een mooie 15%.

In 2020 opende Jumbo vijf winkels in België. Dat waren er minder dan verhoopt, als gevolg van de coronacrisis. Dit jaar wil de retailer 10 Belgische vestigingen toevoegen aan zijn netwerk. Intussen raken enkele locaties al bekend. Zo opent Jumbo voor het eerst winkels in de provincie West-Vlaanderen. De primeur is voor Kuurne: daar opent de Nederlandse supermarktketen een winkel langs de Ringlaan, vlakbij het winkelcentrum Ring Shopping waar onder andere Albert Heijn gevestigd is. Ook Colruyt, Aldi en Lidl hebben winkels in het marktgebied. De vergunning is binnen en de sloopwerken op de site – een voormalige speelgoedfabriek – zijn al gestart.

Ook in Zedelgem, bij Brugge, wil Jumbo een winkel openen. De supermarkt komt in een nieuw winkelcentrum langs de Torhoutsesteenweg. In Limburg staan onder andere Gerdingen (Bree) en Heusden op de planning. In Bree gaat het om een retailpark waar ook McDonald’s, Zeb, Jysk, Torfs, X²O en Vanharen een winkel zullen openen.

Last but not least staat er ook een nieuwe opening in Oost-Vlaanderen op de agenda. Naast Beveren krijgen wij nu ook in Ronse de kans om bij de Nederlandse supermarkt te shoppen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.