Nieuws Oost-Vlaanderen Lokeren maakt 12.000 euro vrij om lokale handel te begeleiden

Lokeren maakt 12.000 euro vrij om lokale handel te begeleiden

Lokeren maakt 12.000 euro vrij om lokale handel te begeleiden

000000000pieceofcakeLokeren wil met het project “commerciële inspiratie” de zelfstandige handelaars een duwtje in de rug geven en organiseerde daarrond een eerste informatievergadering.

Open VLD-schepen van lokale economie Peter De Witte gaf op TV Oost aan dat  het stadsbestuur in samenwerking met Unizo en Vlaanderen in Actie graag de handen uit de mouwen steekt om de zelfstandige handelaars, die het dezer dagen niet altijd makkelijk hebben, een duwtje in de rug te geven. “We hebben een eenveloppe voorzien van 12.000 euro te verdelen over 30 handelszaken om commerciële inspiratie te bieden via individuele begeleiding. Niet alleen de handelaars in het stadscentrum komen daarvoor in aanmerking, maar ook die in de randgemeenten. Zelf moeten de handelaars die van het voorstel gebruik willen maken, dan nog 300 euro betalen.”

Karin Podevyn van Sporthouse is alvast geïnteresseerd. “Als handelaar sta je hele dagen zelf in de winkel”, zegt ze “en daarom is het altijd goed dat mensen er eens van buitenaf met frisse ideeën naar kijken.”  Ook Nadia Benaerens, die twee jaar geleden het koffiehuis annex winkeltje A Piece of cake opende, reageert enthousiast.

De tijd waarin iedereen zoveel mogelijk in zijn eigen hoekje bezig was met te veel angst voor pottenkijkers is duidelijk achter de rug. Een nieuwe generatie handelaars beseft dat het belangrijk is om open te staan voor alle mogelijke vormen van inspiratie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.