Nieuws Oost-Vlaanderen Lokerense RegioJobs.be pakt uit met verrassend onderzoek over woon-werkverkeer

Lokerense RegioJobs.be pakt uit met verrassend onderzoek over woon-werkverkeer

Lokerense RegioJobs.be pakt uit met verrassend onderzoek over woon-werkverkeer

foto: Jobat.be

foto: Jobat.be

Het in Lokeren gevestigde RegioJobs.be ondervroeg, samen met onderzoeksbureau iVOX,  duizend werkende Vlamingen van uiteenlopende leeftijden (18-65 jaar) over het woon-werkverkeer. Er werd meer bepaald gepeild naar de impact van woon-werkverkeer op hun tevredenheid, geluk en werkcontext. De conclusies zijn ontnuchterend. Uit de enquête blijkt dat mensen die langer reizen naar hun werk, minder tevreden zijn met hun job. 60 procent van wie dicht bij huis werkt, verklaart zich erg tevreden over zijn job, terwijl dat over slechts 42 procent gaat van de lange pendelaars. Een opmerkelijk verschil. Drie kwart (75 procent) van de lange pendelaars zegt dichter bij huis te willen werken. De stap zetten naar werk “dichter bij huis” blijft echter moeilijk. Slechts 1 op 10 van de lange pendelaars is actief op zoek naar een andere job. De helft geeft aan dat ze niet actief op zoek zijn, maar wel openstaan voor aanbiedingen dichter bij huis. 60 procent van de lange pendelaars gelooft ook niet dat er streekgebonden jobs zijn voor hen.

Voor RegioJobs.be blijft dan ook de vraag: waarom zetten lange pendelaars de stap niet naar een lokale job? De resultaten scheppen duidelijkheid: een meerderheid van de lange pendelaars denkt namelijk dat er geen lokale jobs zijn die aan hun profiel beantwoorden, waardoor ze niet denken aan dichter bij huis werken. (KC)

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.