Nieuws Oost-Vlaanderen Lotus Bakeries krijgt CO2-Neutral Label

Lotus Bakeries krijgt CO2-Neutral Label

Lotus Bakeries krijgt CO2-Neutral Label

0000000000000000lotusLotus Bakeries, met hoofdzetel in Lembeke, ontving vorige week voor al zijn productievestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Zweden het “CO2-Neutral” label van CO2logic en Vinçotte. Lotus Bakeries draagt maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel, met aandacht voor mens, milieu, maatschappij en medewerkers.

Lotus Bakeries en CO2logic werken al sinds 2011 samen binnen het “Care for today, respect for tomorrow” programma, waarbij CO2logic instaat voor het berekenen en verminderen van de CO2-uitstoot.  Op die manier heeft Lotus Bakeries de jongste vier jaar de CO2-uitstoot in de fabrieken met 35% te verminderen.

Toch blijft er voorlopig nog een resterende uitstoot over die Lotus niet onmiddellijk kan reduceren. Zo heeft Lotus gas nodig voor het bakken van zijn koekjes. Gas heeft een minder zware klimaat impact dan stookolie of steenkool, maar het blijft een fossiele brandstof met een bijhorende CO2-uitstoot. CO2-uitstoot veroorzaakt  een ontregeling van het klimaat, en dat heeft een kost voor de maatschappij.

“Precies daarom compenseren we de CO2-uitstoot van onze operationele activiteiten door Gold Standard gecertificeerde klimaatprojecten te steunen”, zegt CEO Jan Boone.
Lotus Bakeries steunt zo een project om efficiënte houtovens aan Oegandese gezinnen te leveren en compenseert zo de niet onmiddellijk reduceerbare CO2-uitstoot van zijn operationele activiteiten.”

Lotus Bakeries sluit zich zo aan bij een dertigtal andere bedrijven die ook beslist hebben om een deel van hun overblijvende CO2-uitstoot niet door te schuiven naar de maatschappij, waaronder Engels, Lyreco en Delta Lloyd Life.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.