Nieuws Oost-Vlaanderen Lotus Bakeries verwerft volledige controle over Italiaanse afdeling

Lotus Bakeries verwerft volledige controle over Italiaanse afdeling

Lotus Bakeries verwerft volledige controle over Italiaanse afdeling

LEMBEKE – Lotus Bakeries heeft op 29 maart 2021 alle aandelen van zijn joint venture met de Italiaanse distributiepartner Lona verworven. Lotus Bakeries Italia zal nu vanuit een nieuw kantoor te Milaan, met een eigen team, zijn positie op de Italiaanse markt verder proberen verstevigen.

In februari 2019 richtte Lotus Bakeries samen met zijn Italiaanse distributiepartner Lona een joint venture op. Lotus Bakeries Italia focust exclusief op de commercialisatie van de Lotus merken. Het Belgische Lotus Bakeries had bij de oprichting reeds de meerderheid van de aandelen van deze joint venture in handen, met een optie om op termijn alle aandelen te verwerven. Het bedrijf verwerft nu alle overige aandelen en wordt zo enige eigenaar van Lotus Bakeries Italia.

Italië is één van de belangrijkste consumentenmarkten van Europa en een land met nog bijzonder veel potentieel voor Lotus Bakeries. Samen met zijn Italiaanse distributiepartner heeft het de afgelopen decennia de markt in Italië uitgebouwd. De samenwerking met Lona zal voortgezet worden, meer bepaald voor warehousing en distributiediensten.

“Met de verwerving van de volledige controle over onze entiteit in Italië zetten we een volgende stap in deze grote consumentenmarkt. Vanuit ons eigen kantoor te Milaan zal een team van Lotus Bakeries medewerkers met de nodige focus en ondersteuning vanuit de rest van de Groep de volgende stappen kunnen nemen om de marktpenetratie in dit land te verhogen”, aldus CEO Jan Boone.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.