Nieuws Oost-Vlaanderen Lotus lonkt naar de Aziatische markt

Lotus lonkt naar de Aziatische markt

Foto Belga

Lotus lonkt naar de Aziatische markt

LEMBEKE – De Oost-Vlaamse koekjesfabrikant Lotus Bakeries zal binnenkort niet alleen in België en in de Verenigde Staten, maar ook in Azië onder de merknaam Biscoff speculoos maken. Als alles goed gaat beschikt de groep vanaf 2026 over een derde fabriek in Thailand.

Volgens de koekjesbakker werd Oost-Azië de voorbije jaren steeds belangrijker voor Lotus Biscoff en is er nog een groot groeipotentieel voor het speculoosmerk. Door nu ook op dit continent een productiefaciliteit te bouwen, wil de fabrikant “sneller kunnen inspelen op regionale opportuniteiten en zowel de transportkosten als de ecologische voetafdruk verminderen”.

Thailand

Er werd gekozen voor Thailand omwille van onder andere de centrale ligging van het land in de regio, de aanwezigheid van een sterke voedingsindustrie en de arbeidsregelgeving en -kost, klinkt het in een mededeling.

Het project in de provincie Chonburi gaat definitief van start nadat de aankoop van de industriegrond tijdens de komende maanden afgerond wordt. Volgens de huidige timing zal de eerste lijn operationeel zijn in 2026, aldus nog Lotus Bakeries.

Sinds augustus 2019 rollen er ook in de Amerikaanse deelstaat North Carolina al speculoosproducten van de band.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.