PetiBato Lucy en Bianca Lucy en Bianca gooien de deuren open van PetiBato. — © pvs

Lucy verlaat restaurant… en opent nieuwe brasserie samen met partner Bianca

Brasserie PetiBato in de Orlaylaan in Temse heeft zijn deuren geopend. Lucy Dieleman (50) en haar partner Bianca Guiso (42) hebben er dit weekend vol passie hun eerste klanten ontvangen. Lucy neemt daarbij afscheid van haar huidige zaak Kaai 22. “We willen een persoonlijke, familiale sfeer creëren met Vlaamse klassiekers op de kaart”, zegt ze.

In januari kondigden Lucy en Bianca aan dat ze de brasserie, die zich boven op de dakverdieping van de Koninklijke Temse Watersportvereniging bevindt, zouden overnemen. “We willen er een klassieke, toegankelijke brasserie van maken waar iedereen welkom is voor een drankje, een steak of vol-au-vent”, sprak Bianca toen. Zij zou ook het gezicht worden van de zaak, terwijl Lucy haar eigen restaurant Kaai 22 zou verderzetten. “Ik zal vooral achter de schermen meewerken”, zei Lucy.

Bij de opening van PetiBato kondigden ze aan dat ze het toch over een andere boeg zouden gooien. Lucy trekt dan toch na vijf jaar de deur van Kaai 22 achter haar dicht om zich ten volle op het nieuwe avontuur te storten met haar partner. Haar vennoot zal de zaak verderzetten. “We gaan in een goede verstandhouding uit elkaar. Het was een leuke en lange samenwerking”, zegt Lucy. “Ik miste er echter het kleinschalige karakter. Ik wil terug mijn passie vinden voor de klassieke keuken.”

De zaak bevindt zich op de dakverdieping van de Koninklijke Temse Watersportvereniging in de Orlaylaan. — © pvs

Dat is te zien aan de kaart van brasserie PetiBato, waarop een grote variatie aan Vlaamse klassiekers staat, zoals vol-au-vent, die Lucy volledig zelf zal maken, en gerechten zoals ‘Paling Lucy’, een eigenhandig recept dat al decennialang onveranderd is gebleven. Op het menu staat ook een uitgebreide keuze aan kroketten van Stuff’d. “Die worden in Temse ambachtelijk gemaakt en ik heb zelf nog bijgedragen aan enkele recepten”, zegt Lucy trots.

Het koppel zal de zaak samen zes dagen in de week openhouden. “We gaan er ons hart en onze ziel in leggen met een minimum aan personeel. Enkel op woensdag sluiten we de deuren. Klanten zij welkom vanaf 11 uur en op zondag vanaf 10 uur.”