IMG_20200921_120534-1-scaled (1)

Luxecateraar wordt leverancier van groenten en fruit aan huis

DRONGEN - Dat onze Oost-Vlaamse ondernemers creatief en flexibel zijn, bewezen ze al meermaals de afgelopen maanden. Ook luxecateraar Private Dining uit Drongen besloot het tijdelijk over een andere boeg te gooien en startte versleverancier.be op. Met dit initiatief leveren ze voortaan verse groenten en fruit van lokale kwekers aan huis in de ruime omgeving rond Gent.

"De aanvang van de eerste lockdown in maart was voor ons de aanzet om zo snel en creatief mogelijk ons cateringsconcept heruit te vinden", vertelt mede-zaakvoerster Celine Boelens. "We gingen van luxecateraar naar groenten- & fruitleverancier aan huis."

Doorheen de maanden bouwden Celine en haar partner Geert Van Gampelaere hun concept verder uit tot een betrouwbare speler op de markt die duurzame en lokale groenten- & fruitboxen levert. "Onze klanten wonen of hebben een bedrijf in Gent of in een straal van 25km rond Gent. Deze klanten kiezen resoluut voor ons concept omwille van de kwaliteit, de frisse variatie, de samenwerking met lokale telers en de stipte levering."

Lokale boeren

Voor hun groenten en fruit werkt Versleverancier samen met lokale boeren. Zo komen de tomaten uit Deinze, kolen uit Belzele, witlof uit Balegem en sla uit Merendree. Daarnaast nemen ze groenten af bij De Kolibrie in Evergem en Ons Hof in Merendree. De bio frietjes in het mosselpakket komen van Bio De Zwaluw in Lovendegem.

Horeca-box

Naast het terugkerend aanbod van groenten- & fruitboxen spelen Celine en Geert ook regelmatig in op wat de maatschappelijke nood of vraag is. Zo hadden ze de afgelopen weken een Horeca-box. Geert: “Op die manier konden wij de producten opvangen die groothandelaars hadden voorzien voor de Horeca-sector die heeft moeten sluiten als ook werd zo de mogelijkheid gecreëerd dat horeca-ondernemers hun bestelling alsnog mochten annuleren.”

Telewerkers steunen

Hun volgende stap is de vele telewerkers een hart onder de riem steken. Dit doen ze aan de hand van de gloednieuwe telewerkbox. Celine: “Thuiswerken en het sociaal contact met je collega’s reduceren blijkt geen evidentie voor ons als mens. Daarbovenop is de combinatie kids (gezien de verlengde herfstvakantie of thuis-onderwijs) en werken echt geen cadeau. Niet alleen de mensen in de zorg doen een extra inspanning ook deze telewerkers trachten dagelijks het beste van zichzelf te geven in deze veranderde context.”

Dankzij de telewerk-box hoef je niet naar de winkel voor verse groenten en fruitproducten. In de box zitten gezonde snacks om de dag door te komen alsook groenten om ’s avond een maaltijd op tafel te kunnen zetten met behulp van bijgeleverde recepten. “Naar de toekomst toe willen we niet alleen inzetten op de vitaliteit van de telewerker op vlak van eten, maar ook ruimere vitaliteitstips delen. Suggesties en inspiratie om de mentale, sociale en emotionele vitaliteit van de thuiswerkers te ondersteunen of te versterken. Op die manier willen wij als onderneming bijdragen om te investeren in de vitaliteit van alle telewerkers wat op zijn beurt zal resulteren in de ‘gezondheid’ van bedrijven en organisaties.”

Jouw portie vitamientjes bestellen kan via www.versleverancier.be.