Nieuws Oost-Vlaanderen Maak kennis met de Trends Ambassadeur Middelgrote Bedrijven: Skyhaus

Maak kennis met de Trends Ambassadeur Middelgrote Bedrijven: Skyhaus

Nicolas Deruytter - Skyhaus & ML6

Maak kennis met de Trends Ambassadeur Middelgrote Bedrijven: Skyhaus

GENT – Vorige week woensdag maakte Trends de Gazellen Ambassadors 2021 bekend. Bij de kmo’s voert Skyhaus de ranking aan. Het Gentse bedrijf koestert de ambitie om uit te groeien tot een Europese referentie in artificiële intelligentie. Nog voordat artificiële intelligente een hype werd, werkte Nicolas Deruytter al met die nieuwe technologie. Het levert hem een mooie voorsprong op ten opzichte van de concurrentie.

Skyhaus is de koepel boven enkele jonge bedrijfjes die werken met artificiële intelligentie en machine-learning. ML6 is daarvan het bekendste. “We helpen onze klanten met strategisch en managementadvies op het gebied van artificiële intelligentie, data en machine learning. Daarnaast bouwen we technologische oplossingen op maat. We profileren ons als een strategische partner die samen met de klant innoveert en disrupteert”, zegt CEO Nicolas Deruytter, die het bedrijf oprichtte in 2013.

Het bedrijf zette jaar na jaar sterke groeicijfers neer. Deloitte nomineerde ML6 vorig jaar voor de Technology Fast 50, de rangschikking van de snelst groeiende vijftig technologiebedrijven in ons land. Corona zette een kleine rem op de groei, maar omdat ML6 in heel wat sectoren actief is, viel de impact van de crisis nog best mee. De technologie van ML6 helpt verkoopteams efficiënter en data-gedreven te werken, optimaliseert de productieplanning, zorgt voor een meer performante kwaliteitscontrole in de industrie en helpt banken en verzekeraars om standaarddocumenten automatisch te verwerken. Eind vorig jaar presenteerde ML6 een tool die op basis van enkele kernwoorden een tekst kan samenstellen.

Inhaalbeweging

ML6 – ML staat voor ‘machine learning’, het cijfer 6 is een knip- oog naar MI6, de Britse inlichtingendienst – werkt nauw samen met klanten die een inhaalbeweging willen maken in technologie en innovatie. Het bedrijf helpt hen te bepalen waar artificiële intelligentie het best kan worden ingezet. Op de klantenlijst vinden we namen zoals Pfizer, GSK, UZA, TVH, Randstad, Procter & Gamble, ASML, Melexis, Bekaert, Belfius en ING, maar evengoed kleine be- drijven en start-ups.

Eind 2018 opende ML6 een vestiging in Amsterdam, later volgden Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Zopas kwam er nog een kantoor bij in Zürich. Het bedrijf telt zo’n honderd werknemers, van wie er zeventig aan de slag zijn in het hoofdkwartier aan het Gentse Sint-Pietersstation.

Vlotte rekrutering

Skyhaus, dat in handen is van CEO Nicolas Deruytter en CTO Matthias Feys, investeert regelmatig in spin-offs. Het nam deel aan de kapitaalronde van de start-ups uman.ai en Paperbox.

Skyhaus ondervindt geen problemen om werknemers te vinden. “In het buitenland is dat iets moeilijker, omdat we daar minder bekend zijn, maar in eigen land verloopt de rekrutering heel vlot. De uitdaging voor de toekomst is keuzes te maken”, aldus Nicolas Deruytter. “We hebben geen onbeperkte middelen en de snelle groei zet druk op de organisatie en het businessmodel.”

Artikel door Dirk Van Thuyne in Trends – Foto’s: Emy Elleboog

Benieuwd wie de andere winnaars zijn? Bekijk het hier!

Lees ook het vorige artikel over de Trends Ambassadeur Grote Bedrijven: Lansweeper

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.