Nieuws Oost-Vlaanderen Made in steunt horeca: Op deze plekken kan je take-away bestellen

Made in steunt horeca: Op deze plekken kan je take-away bestellen

Made in steunt horeca: Op deze plekken kan je take-away bestellen

Voorlopig kunnen we niet meer op café of restaurant. Dat is heel jammer. Voor onszelf, maar vooral voor alle horeca-uitbaters in onze regio. Velen van hen tonen hun veerkracht en flexibiliteit en zijn overgeschakeld op take-away. Omdat Made in Oost-Vlaanderen fier is op ondernemers geven we de horeca graag een forum in deze nieuwsbrief. We vroegen hen ook naar hun mening over de huidige maatregelen en kregen heel wat eerlijke antwoorden terug.

Ben je zelf een eigenaar van een horecazaak die overgeschakeld is op take-away, of ken je zo iemand in je buurt? Vul dan dit formulier in en dan publiceren we enkele keren per week de horecazaken met een take-away aanbod.

Deze Oost-Vlaamse horecazaken schakelen over op take-away

Ristorante Bari – Gent (Afhalen)

Elk weekend kan je bij Ristorante Bari terecht voor lekkers uit de Italiaanse Keuken. Bij elke bestelling heeft de Chef een attentie voor zijn klanten. Dit als dank voor jullie steun aan de horeca.

Angelo Di Benedetto: “Jammer dat we na al onze investeringen en inspanningen om de zaak tot in de puntjes covid klaar te krijgen nu terug moeten sluiten. Als het echter helpt om onze dierbaren en collega’s gezond te houden kan ik er mee leven. Helaas wordt het een zware financiële kater, niet alleen voor ons maar ook voor ons personeel, leveranciers enz…”

www.ristorantebari.be – 092236571

Gado-Gado Indonesian Cuisine – Gent (Afhalen)

Op het menu vind je een selectie van Indonesische klassieke gerechten… spicy of zacht, veggie of vlees en vis.

Philippe Schaillée: “Uiteraard is het niet aangenaam om opnieuw de zaak te moeten sluiten, maar alhoewel de regering volgens mij nog verder gaande maatregelen moet nemen, vind ik het een terechte beslissing voor de volksgezondheid.”

https://gado-gado.gent0494077250

Versleverancier – Gent (Thuislevering)

Lokale groenten & fruit aan huis geleverd. Private Dining Catering, momenteel omgeschoold tot versleverancier van groenten & fruit.

www.versleverancier.be – 093106283

Crêpouz – Ronse (Afhalen & thuislevering)

Bretoense zoete pannenkoeken en hartige boekweitpannenkoeken (glutenvrij). Originele Food, zowel hoofdgerecht als nagerecht, telkens bij bestelling vers bereid met ruime keuze aan toppings. Keurig verpakt (kan vacuüm om later zelf af te bakken of ready to eat bereid worden) en geleverd op afgesproken tijdstip.

“Een beetje overdreven, gezien de grote inspanningen geleverd door de vele horecauitbaters om 100% coronavrij de klanten te bedienen. Wel onrechtvaardig dat er een grijze zone is tussen bepaalde café’s en volwaardige restaurants”, Michel Luyts

www.facebook.com/Crêpouz – 0495514575

Brasserie De zoete Zonde – Merelbeke (Afhalen & thuislevering)

Dagschotels, Belgische keuken. Kom je bestelling warm afhalen of krijg het thuis geleverd in een straal van 3 km.

Karin Aelterman: “Ook al is het een harde dobber voor de horeca, één die vele horeca zaken niet zullen overleven. Toch vindt ik dat het niet anders kan, het is tijd dat iedereen solidair is met iedereen. Steun je plaatselijke handelaars, ze hebben je steun broodnodig.”

Facebookpagina – 093627300

Restaurant Mub’Art – Gent (Afhalen)

Wekelijks wisselende menu’s en gerechten, een Autumn Aperobox, healthy saladbowls, … Alle gerechten zijn bereid met kraakverse lokale ingrediënten en heel veel liefde en passie voor het vak.

www.bongoesta.be/restaurant-mubart/ – 0476 60 37 73

Brasserie SInt-Maurus-Hoeve – Lievegem (Afhalen)

Zelfde gerechten als Mub’Art.

“Het is beter om volledig te sluiten dan open te mogen blijven en niet rendabel te kunnen zijn met onze zaak omdat mensen niet durven buiten komen of hun geld uitsparen door de onzekerheid van de financiële crisis die op hun afkomt en dus niet op restaurant gaan”, zeggen de uitbaters.

www.bongoesta.be/sintmaurushoevebrasserie/0485 57 92 92

Rooftop Bar & Restaurant GASTON – Gent (Afhalen & thuislevering)

Gaston is al jaren een vaste waarde in Gent en schakelt nu over op wat hij het beste kan: winterse Belgische klassiekers zoals garnaalkroketten, witloof in hespenrolletjes, vol-au-vent edm. Thuis even op te warmen en smullen maar! Gastons grootmoeders klassiekers zijn elke vrijdag af te halen of leverbaar en drie dagen houdbaar in de koelkast.

“De overheid heeft veel te laat ingegrepen en daardoor zijn de maatregelen nu te verregaand. Al is er nu even no way back.”

www.gaston-gent.be – 0496109209

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.