Maison Marcellio Jo en Monica samen met dochter Caitlin in hun mooie zaak Maison Marcellio. Foto: Michel Wijne

Maison Marcellio schittert op nieuwe topstek in Nieuwstraat: “Ook hier elke dag verse taart”

Maison Marcellio verhuisde van de Oude Gentweg naar een piekfijn gerenoveerd pand in de Nieuwstraat. “Zowel van buren, handelaars als klanten kregen we al heel veel positieve reacties. We voelen dat we hier welkom zijn en dat is fijn”, klinkt het enthousiast.

Al iets meer dan zes jaar runnen Monica Ardeel (51), Jo Scheyving (53) en hun dochter Caitlin (26) met veel passie hun zaak Maison Marcellio, gespecialiseerd in ontbijten, lunchen en koffie met vers gebak. “Na meer dan twee jaar renovatiewerken zijn we blij dat we onze klanten kunnen verwelkomen in onze nieuwe zaak”, vertelt Monica. “We kozen voor een hedendaagse inrichting met veel licht en in het achterste gedeelte van onze zaak kunnen we ook groepen ontvangen. Voor vergaderingen beschikken we er over een beamer en op aanvraag kunnen er ook feestjes gegeven worden.”

Gediplomeerde barista’s

Versheid is de rode draad doorheen alles wat in Maison Marcellio op tafel verschijnt. Zowel voor lekkere ontbijten, een smakelijke toast, garnaalkroketten als huisgemaakte taart is dit een knus topadresje. Zowel Caitlin, die na haar studies aan Ter Groene Poorte meteen in de zaak van haar ouders aan de slag ging, als Monica, die de opleidingen ‘Artisnaal ijs maken’ en ‘Patisserie’ volgde, kennen duidelijk de kneepjes van het vak. Beiden zijn ze ook gediplomeerde barista’s.