Nieuws Oost-Vlaanderen Maldegemse ondernemers vragen strategisch beleidsplan voor de komende vijf jaar

Maldegemse ondernemers vragen strategisch beleidsplan voor de komende vijf jaar

Foto mye

Maldegemse ondernemers vragen strategisch beleidsplan voor de komende vijf jaar

MALDEGEM – Tijdens een ondernemerscafé stelde de Maldegemse economische raad het resultaat voor van een grootschalige enquête bij de lokale ondernemers.

In totaal waren er 108 ingevulde enquêtes en die resulteerden in een lijvig naslagwerk met een behoefteanalyse van de Maldegemse ondernemers en een adviezenlijst naar het gemeentebestuur.

“Ik denk dat het de eerste maal is dat dit op zo’n grote schaal is gebeurd”, zegt Lieven Bauwens, voorzitter van de economische raad. “Wat begon als een vrijblijvend idee werd binnen de economische raad vertaald in talrijke vragen die, na zorgvuldig wikken en wegen, hun weg vonden naar de finale enquête. De bevraging is heel breed opgevat en gaat geen enkel thema uit de weg. De impact van Covid, ondersteuning voor starters, mobiliteit, tewerkstelling en opleiding, veiligheid, digitalisering, duurzaam ondernemen, komen allemaal ruim aan bod.”

Heikele punten aanpakken

De enquêteresultaten werden in het boek ‘Maldegem Werkt’ samengevat en voorzien van nodige beleidsadviezen.

“Over een aantal pijlers en hun functioneren heeft iedereen zijn eigen inzichten doch als het aankomt op een Maldegems economisch strategisch beleidsplan op middellange termijn dan moeten we vaststellen dat dit op vandaag compleet onbestaande is. Maldegem heeft behoefte aan een dynamisch economisch strategisch plan voor de komende 5 jaar. Een strategisch economisch plan moet de lijnen uittekenen van het lokaal economisch beleid voor de komende jaren. Enkel zo kan Maldegem haar economisch weefsel wapenen voor talrijke uitdagingen in de toekomst”, klinkt het.

“De economische raad telt zich openlijk de vraag wanneer Maldegem het aandurft om dit ernstig aan te pakken, om hierover transparant te communiceren met alle stakeholders, om de handen aan de ploeg te slaan en om eerlijke budgetten te voorzien om een aantal heikele punten aan te pakken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.