Cateringbedrijf CRO-FF Manon en Jean-Baptiste werken al langer samen in verschillende restaurants, maar waren klaar om samen een eigen verhaal te schrijven. Foto: csd

Manon (24) en Jean-Baptiste (25) starten nieuw cateringbedrijf in uniek pand: “Kwaliteit en connectie met onze gasten zijn prioritair”

In de Karel Picquélaan in Deinze, in het pand van de voormalige B&B Carroesel, zit sinds kort een gloednieuw cateringbedrijf. Manon François (24) en Jean-Baptiste Crommelinck (25) delen al jaren een passie voor lekker eten en starten er samen het verhaal van CRO-FF. Met Manon achter de kookpotten en Jean-Baptiste als gastheer, willen ze hun gasten de perfecte beleving aanbieden voor hun feesten. “Of het nu een brunch, walking diner, sharing buffet of een volwaardig meergangenmenu is, ieder feest moet een beleving zijn”, klinkt het bij het jonge koppel.

“Anderhalf jaar geleden hebben we een zelfstandig cateringbedrijf uit de grond gestampt”, zegt Manon François (24), die samen met haar vriend Jean-Baptiste Crommelinck (25) het gezicht vormt achter CRO-FF.

“Jean-Baptiste en ik werkten al lang samen in verschillende restaurants, zoals onder meer ‘t Aards Paradijs, maar we hadden allebei heel wat ondernemerszin en wilden samen een eigen verhaal schrijven. Mijn ouders hadden een traiteurbedrijf in Evergem, waar we de keuken gebruikten voor onze cateringopdrachten. We wisten echter dat dit maar een tijdelijke oplossing zou zijn om te zien of het iets voor ons was. Tijdens de drukke periodes liepen we elkaar daar in de weg, dus we moesten op zoek naar een eigen stekje.”

Charmepand

Een tijdlang zijn Manon en Jean-Baptiste op zoek geweest naar een eigen stek, tot ze op het unieke pand op Karel Picquélaan 10 botsten, de voormalige woonplaats van kunstschilder Jos Fred Smith waar de voorbije jaren B&B Carroesel gevestigd was. “Het huis paste perfect binnen de visie die we hadden voor ons bedrijf”, zegt Manon. “We waren eerst niet van plan om het te bezichtigen, maar vanaf het moment dat we hier binnenstapten, zijn we verliefd geworden.”

Vanuit dit zaaltje willen Manon en Jean-Baptiste hun klanten binnenkort het perfecte feest bieden. Foto: csd

“Het is een echt charmepand met heel wat geschiedenis”, vult Jean-Baptiste aan. “Zo vind je er onder meer nog schilderijen en zelfs mengpanelen van Smith. De vorige eigenares wou die niet meenemen, omdat die eigen zijn aan het huis, en dat zien wij net zo. We willen de geschiedenis van het pand in ere houden, al zullen we er wel onze eigen toets aan geven. Je voelt de charme wanneer je hier binnenloopt, en dat gevoel willen we ook aan onze gasten overbrengen.”

Feestzaal

Vanuit het pand bieden Manon en Jean-Baptiste een cateringdienst op verplaatsing aan, voor kleine groepen vanaf tien personen, maar ondertussen ook voor feesten en bedrijven. “Het huis heeft achteraan ook nog een ruime zaal, die we nog voor de zomer willen inrichten om ook zelf families, bedrijven of groepen te kunnen ontvangen”, zegt Jean-Baptiste. “Voor veel van onze feesten moeten mensen namelijk ook een zaal huren, waardoor het budget voor het eten vaak beperkter is. Zo krijgen ze vaak toch niet helemaal wat ze willen, dus met die extra service willen we mensen binnenkort aan het perfecte feest helpen.”

“We werken daarvoor steeds een menu op maat van de klant uit, of het nu voor een brunch, walking diner, sharing buffet of een volwaardig meergangenmenu is”, zegt Manon, die in het bedrijf achter de kookpotten staat. “Daarvoor werk ik steevast met lokale en seizoensgebonden producten. In ‘t Aards Paradijs heb ik ook leren werken met kruiden en eetbare planten, ook die krijgen vaak een prominente plaats in het menu.”

Beleving

“Manon en haar kookkunsten zijn echt de kern van het bedrijf, ik zorg er vooral voor dat zij haar werk kan doen”, zegt Jean-Baptiste. “Zij heeft de kennis en de fijngevoeligheid om van elk gerecht een kunstwerk te maken, met verschillende geuren, kleuren, vormen en texturen. Ikzelf zorg dan weer voor de sfeer tijdens een evenement. Die mag wat joviaal en gemoedelijk zijn, maar wel met de standaarden die je in een gastronomische keuken gewend bent. Voor ons telt namelijk het hele plaatje. Ieder feest moet een beleving zijn, van de locatie tot het bord, de wijnparing en de uitleg, alles is belangrijk om van een geslaagd feest te spreken.“

“Dat is ook een van de redenen waarom we niet de ambitie hebben om een van de grootste cateringbedrijven te worden”, vult Manon aan. “De persoonlijke benadering is voor ons uitermate belangrijk, zeker bij huwelijken. Ook denk ik niet dat ik de gerechten exact zou kunnen brengen zoals ik het wil als we boven de 150 personen gaan. We zijn natuurlijk nog jong, dus wie weet wat de toekomst brengt, maar op dit moment zijn kwaliteit en connectie met onze gasten prioritair.”