Nieuws Oost-Vlaanderen Marc Coucke verhoogt zijn inbreng in Leuvense MiDiagnostics

Marc Coucke verhoogt zijn inbreng in Leuvense MiDiagnostics

Marc Coucke verhoogt zijn inbreng in Leuvense MiDiagnostics

GENT – Marc Coucke stopt alweer vers geld in de Leuvense start-up MiDiagnostics. Dat bedrijf wil, in het licht van de coronacrisis, een nieuw concept en dito ‘kit’ in de markt zette voor sneltests. Vooral de tijdwinst zou enorm moeten zijn: resultaat één kwartier na de test, ofte een minimale wachttijd.  

Uit berichten in de media blijkt dat Marc Coucke samen met zijn kompanen Urbain Vandeurzen en Michel Akkermans een nieuwe kapitaalsverhoging onderschrijft. Het trio was al aan boord en legt nu gezamenlijk nog eens 38 miljoen euro op tafel. Er worden geen verdeelsleutels bekend gemaakt over wie met  hoeveel geld over de brug komt. De Europese Investeringsbank komt ook met 20 miljoen euro aandraven.

MiDiagnostics, een in 2015 spinoff van het bekende innovatieve labobedrijf imec, wil tegen eind dit jaar ultrasnelle en zeer nauwkeurige PCR-tetst op de markt brengen. Er wordt nog steeds gewerkt met een neuswisser die na de test vervolgens op een testkaart wordt aangebracht en in een mini-labo wordt gecheckt. Aan de sneltests hangt een prijskaartje dat in principe zal schommelen tussen de 120 en de 140 euro, maar naargelang het succes in de markt, in prijs zou moeten dalen. Voor heel wat bedrijven en burgers zou een sneltest een ideaal hulpmiddel moeten zijn.

Marc Coucke en Co waren al aandeelhouders in MiDiagnostics. Samen, en na de operatie vers kapitaal,  tekenen ze nu voor 70 procent in plaats van voor 62 procent voordien. MiDiagnostiscs heeft zopas ook een nieuwe CEO aangesteld in de persoon van Katleen Verleysen. MiDiagnostics legde zich van bij de start toe op bloedtesten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.