Hilde en Karel Marktkramers Lokeren Hilde en Karel werden bij hun laatste marktdag in Lokeren in de bloemetjes gezet. — © ies

Marktkramers Hilde en Karel nemen vroeger dan verwacht afscheid van hun klanten

Hilde en Karel Van Genabet nemen deze maand afscheid van hun klanten. Het pensioen wenkt voor het marktkramerskoppel uit Sint-Niklaas. Hun hele leven lang brachten ze op de Wase openbare markten hun textielwaren aan de man.

Woensdag kreeg het marktkramerskoppel de Lokerse schepen van Lokale Economie Claudine De Waele, collega Tony De Guchtenaere van de marktcommissie en marktleider Marleen Van Hecke aan hun kraam met een afscheidsgeschenk.

“We zijn al enkele weken aan het uitverkopen en dat ging zo goed dat we nu al vrijwel zonder stock zitten. We hadden gedacht om pas in augustus af te zwaaien, maar het zou een beetje gek zijn om zonder goederen en met een leeg kraam toch nog te blijven komen. En dus komt het afscheid een beetje vroeger dan verwacht”, lichten Hilde en Karel toe.

Herenkledij

Het koppel verkocht herenkledij en had in Lokeren een vaste plaats in de Schoolstraat. “Reken er maar op dat we elke woensdag naar Lokeren blijven komen, niet meer als handelaars maar als klanten. Zo blijven we in contact met onze collega’s en blijven we genieten van de sfeer die deze markt uniek maakt.”

Karel en Hilde hebben geen kinderen en dus geen opvolgers. Er lopen wel nog gesprekken met kandidaat-overnemers om de handel voort te zetten.