Nieuws Oost-Vlaanderen Marleen Mannekens wordt partner bij Grant Thornton

Marleen Mannekens wordt partner bij Grant Thornton

Marleen Mannekens wordt partner bij Grant Thornton

GENT – Marleen Mannekens wordt de 23ste partner bij Grant Thornton België. Als Quality & Risk Control Partner zal zij een belangrijke kwaliteitsfunctie vervullen binnen de organisatie. Daarnaast staat ze als Audit Partner ter beschikking van de collega’s voor interne consultaties en bij technische of complexe vragen.

Marleen Mannekens vertrok, na een mooie carrière, in 2020 bij EY. Grant Thornton kon haar overtuigen om met haar expertise en ervaring het kantoor te komen versterken. Deze audit-, accountancy- en adviesorganisatie staat immers bekend om haar persoonlijke betrokkenheid, én haar internationale dekking, twee aspecten waar Mannekens een bijzondere sympathie voor heeft. Mannekens heeft uit haar vroegere jaren nog internationale contacten binnen het Grant Thornton-netwerk, wat bijdraagt tot haar snelle integratie.

Veel ervaring en een goed gevulde job

Marleen Mannekens zal voor 65% van haar tijd de rol van Quality & Risk Control Partner opnemen. Gezien de recente evoluties in het beroep winnen risicobeheersing en kwaliteitsmanagement steeds meer aan belang. Dit schrijft zich in in de strategie van Grant Thornton.

Bijkomend is een deel van haar tijd voorbehouden voor technische ondersteuning van de 200 collega’s. Mannekens heeft immers een uitgebreide expertise op het vlak van IFRS, wettelijke en revisorale opdrachten, en op internationale dossiers.

Ria Verheyen, Managing Partner Grant Thornton België, vult aan: “Marleen Mannekens is voor onze organisatie en voor velen van de collega’s geen onbekende die ons vervoegt. Met haar uitgebreide expertise en ervaring is zij de geschikte persoon om onze strategische doelstellingen mee vorm te geven en te verwezenlijken.”

Bijkomende mandaten

Daarnaast is Marleen Mannekens ook lid van onder meer diverse technische commissies bij het IBR (Instituut van de Bedrijfsrevisoren) en van het bestuursorgaan van het ICCI (Information Centre for the Auditing profession). Ze geeft ook les aan de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen en is gastlector aan de Universiteit Gent.

Grant Thornton Belgium telt zo’n 190 medewerkers in ons land, in 6 vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent, Doornik, Turnhout en Jumet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aalter, Eeklo
Aalter

Nieuw elan voor Titeca Maldegem

MALDEGEM - Titeca Maldegem is verhuisd naar een gloednieuw kantoor. Op donderdag 20 mei nam het accountancyteam de intrek in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.