Mastervoice is pionier in de taalindustrie

Temse : Persconferentie Mastervoice introductie nieuwe technologie voor directe communicatie.

Mastervoice uit Temse is Europees marktleider voor on-site simultaanvertaling voor internationale organisaties en is hiermee de grootste werkgever van conferentietolken op de privémarkt.  Volgens het internationaal gerenommeerd taaladviesbureau CSA (Common Sense Advisory) bezet Mastervoice de vijftiende plaats op de wereldranglijst.

“Als eerste tolkenbedrijf bood Mastervoice in 2012 tolken aan vanop elke locatie via het internet door crowdsourcing”, zegt CEO Eric Bauwelinck. “Het revolutionaire aan dit platform is dat de gebruiker via het internet instant tolken kan inzetten in 150 wereldtalen, en dat binnen de vijf minuten door online beschikbare tolken. Een andere taalinnovatie die werd gelanceerd datzelfde jaar was online multilingual chat, een baanbrekende oplossing voor support afdelingen van internationale organisaties waarvan de schermberichten onmiddellijk vertaald worden door online beschikbare vertaalkundigen.”

Eind 2012 werd voor het eerst 3D taaltraining gedemonstreerd vanuit het bedrijf in Temse. In 2014 werd in het huis van de toekomst in Brussel (Living Tomorrow) voor een honderdtal HR experts HR Language Assessment gedemonstreerd. Dit is een online videotoepassing waarbij taaltesten online worden afgenomen door een professionele linguïst via een browser met levensechte interactiviteit door oogcontact en hoogwaardig beeld en geluid dat via cloud servers constant wordt geoptimaliseerd.

Mastervoice profileert zich dit jaar voluit als game changer in de taalindustrie door het op de markt brengen van online simultaanvertaling door eenvoudig gebruik van een browser. Deze innovatieve toepassing is niet alleen uniek doordat linguïsten worden ingeschakeld in plaats van machinevertaling, maar ook omdat de applicatie vanuit de cloud wordt gestuurd met servers die zorgen voor een beveiligd en audiovisueel hoogwaardig gesprek dat simultaan wordt getolkt door professionele tolken