Nieuws Oost-Vlaanderen Materialise neemt Cenat over

Materialise neemt Cenat over

Materialise neemt Cenat over

00000000000carHet Leuvense Materialise, gespecialiseerd in geavanceerde 3D printing oplossingen in de medische en industriële markten, heeft het Gentse Cenat overgenomen, een ontwikkelaar van embedded computing software en oplossingen voor additive manufacturing controlesystemen.

Materialise zal hierdoor nieuwe softwareoplossingen voor kwaliteitscontrole kunnen toevoegen aan zijn platform voor additive manufacturing dat nu al tools bevat voor alles van file voorbereiding tot automatisering en controlesystemen.

“We zijn trots dat we het team van Cenat in de Materialise Groep mogen verwelkomen”, zegt CEO Fried Vancraen van Materialise. “We begonnen met Cenat samen te werken omdat er een stijgende vraag was naar een grotere controle over de kwaliteit van de productie, zowel binnen onze eigen AM faciliteiten, als in die van onze klanten.” De samenwerking resulteert nu dus in een overname.

Stijn Schacht, oprichter en CEO van Cenat is ook tevreden: “Het was fijn om zo nauw samen te werken met het R&D-team van Materialise en we kijken er naar uit om verder aan de slag te gaan. Door samen te werken met deze gevestigde spelers in de AM-industrie, worden we groter.

(Guy Delforge)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.