Mathias Bollaert Mathias opent vrijdag zijn dierenspeciaalzaak in Hamme. Foto: jvdv

Mathias (33) opent gloednieuwe dierenspeciaalzaak: “Onthaal met persoonlijke bediening en een luisterend oor”

Mathias Bollaert (33) opent vrijdag 31 mei zijn dierenspeciaalzaak Dierenleven.be aan de Loystraat in Hamme. “Onze zorg en persoonlijke bediening met een warm hart voor dieren en hun baasjes maken het verschil”, kondigt Mathias aan in zijn gloednieuwe shop.

De winkel heeft Mathias Bollaert ingericht in een al jarenlang leegstaand winkelpand, waarin ooit Sanigas gehuisvest was. “Ik startte in 2019 een webshop op en in februari 2020 openden we tijdens de pandemie een fysieke winkel in de Reynaertgalerij in Sint-Niklaas”, licht Mathias toe. “De mensen waren omwille van de coronamaatregelen veel bezig met hun huisdieren en dat zorgde mee voor een grote belangstelling. We verhuisden naar een huurpand in de Stationsstraat, maar nu hebben we onze vaste stek kunnen aankopen en uitbouwen in Hamme.”

Kleine dierentuin thuis

De liefde voor dieren kreeg Mathias mee met de paplepel. “Thuis hadden we tien katten, vijf kleine knaagdieren, een eekhoorn, vogels, vissen, twee honden, drie kippen en twee konijnen. Daardoor leerde ik al van kleinsaf in de praktijk heel wat over de zorg voor allerlei huisdieren. Ik volg nu een opleiding dierenverzorging. In tegenstelling tot de grote dierenzaken wil ik mijn klanten warm onthalen met een persoonlijke bediening en met een luisterend naar hun liefdevolle verhalen.”

“Echte dierenvrienden zien hun huisdier doodgraag. We hebben dan ook alles in huis waar honden, katten, vissen, vogels, reptielen en knaagdieren van houden. Dus ook levend voer voor vissen, reptielen en amfibieën: wormen, krekels, sprinkhanen, voedermuizen en -ratten. Ons kwalitatief hoogstaand aanbod halen we bij tientallen verschillende gespecialiseerde leveranciers, bij wie we een klantgerichte selectie maken.”

Dierenleven.be heeft heel wat lekkers in huis voor allerlei huisdieren. Foto: jvdv

“Binnenkort verkopen we ook reptielen, vogels, vissen en knaagdieren. Dat doe ik enkel aan mensen van wie ik aanvoel dat ze goed voor de dieren zullen zorgen.”

Mathias biedt ook een mooie selectie van dierenattributen aan. Foto: jvdv