Nieuws Oost-Vlaanderen Mathias De Clercq eerste voorzitter van toezichthoudend orgaan North Sea Port

Mathias De Clercq eerste voorzitter van toezichthoudend orgaan North Sea Port

Mathias De Clercq eerste voorzitter van toezichthoudend orgaan North Sea Port

GENT – De Vlaming Mathias De Clercq is de eerste voorzitter van het toezichthoudend orgaan van North Sea Port. De Nederlander Diederik Samsom is vicevoorzitter. Zo werd beslist op de eerste vergadering van het toezichthoudend orgaan van de fusiehaven North Sea Port.

Mathias De Clercq was de voorbije jaren reeds voorzitter van het Havenbedrijf Gent. North Sea Port is sinds 1 januari 2018 de fusiehaven van het Nederlandse Zeeland Seaports en het Vlaamse Havenbedrijf Gent. Om toezicht te houden op het bestuur en de belangrijke beslissingen van North Sea Port werd er een toezichthoudend orgaan opgericht.

Acht leden in toezichthoudend orgaan

Het toezichthoudend orgaan bestaat uit acht leden. Als onafhankelijke toezichthouders zijn dat de Vlamingen Ann Vereecke en Vera Dua en de Nederlanders Guillaume Jetten en Diederik Samsom. Als actieve politici zijn dit Carla Schönknecht en Albert Vader uit Nederland en Daniël Termont en Mathias De Clercq uit Vlaanderen.

Away Day

Vrijdag 7 september wordt de Gentse Zeehaven ook bezocht door de Vlaamse ministers tijdens de jaarlijkse ‘Away Day’. Op deze dag ruilen de Vlaamse ministers naar goede gewoonte het Martelaarsplein in voor een andere locatie. Dit jaar neemt minister Joke Schauvliege haar collega’s mee naar de Nieuwe Dokken in Gent, waar ze een rondleiding krijgen door een medewerker van stadsontwikkelaar Sogent. Vervolgens maken ze een rondvaart in de Gentse zeehaven met een uiteenzetting door Daan Schalk, co-CEO van North Sea Port. Eindigen doen ze met een bezoek en rondleiding aan de Brouwerij Van Steenberge in Evergem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.