blobid0_1551355430103

Mathieu Gijbels bestaat 50 jaar, directiecomité wordt mede-eigenaar

GENT – Op 1 maart 1969 werd de vennootschap opgericht die nu, 50 jaar later, is uitgegroeid tot een leidinggevend bouwbedrijf. Oprichter Mathieu Gijbels overleed begin dit jaar aan de gevolgen van kanker maar zijn nalatenschap in de vorm van het aannemersbedrijf Mathieu Gijbels (deel van de Gijbels Group) leeft verder. “50 jaar geleden heeft papa de basis gelegd, de fundering als het ware, om op verder te bouwen”, vertelt zoon Mathi Gijbels. “Het is bijna symbolisch dat we net nu kunnen aankondigen dat het voltallige directiecomité mede-eigenaar is geworden van het bedrijf.”

In 1998 nam Mathi Gijbels als 26-jarige de leiding over van zijn vader Mathieu Gijbels. Onder zijn leiding groeide het bedrijf, met een tweede vestiging in Gent, uit tot een leidinggevend bouw- en vastgoedbedrijf. De afgelopen jaren zijn de activiteiten in de projectontwikkeling erg toegenomen en geïnternationaliseerd. Eind 2017 kondigde Mathi aan om zich voltijds te concentreren op de vastgoedprojecten van Gijbels Group omdat het onmogelijk werd om de leiding over de bouwfirma en de projectontwikkelingen te combineren. Mathi is nog steeds CEO van de Gijbels Group, maar vertrouwde de leiding van Gijbels Construct toe aan een sterk directieteam.

Verkoop aandelen

“Vorige week maakten we de verkoop van de aandelen concreet zodat nu alle 5 de directieleden aandeelhouder zijn van Gijbels Construct. Hiermee spreken ze hun engagement, hun vertrouwen en hun betrokkenheid uit voor ons bedrijf dat met zo’n 312 medewerkers goed was voor meer dan 85 miljoen euro omzet in 2018.”

Dave Beuten, Hendrik Swennen, Gert Janssen en David Leroy kopen elk 5% van het bedrijf. Herman Verwimp is al meer dan 10 jaar mede-vennoot. “Mathi blijft hoofdaandeelhouder met 75% van de aandelen in handen en bevestigt de verbondenheid van de familie met het bouwbedrijf”, klinkt het bij de partners. “We delen op deze manier niet enkel de verantwoordelijkheid maar ook de resultaten en het risico. Het is zoals een goed huwelijk: in goede en kwade dagen! Met de volle overtuiging dat ons bedrijf een nog sterkere plek op de markt zal innemen.”

In goede handen

“De instap van de vier nieuwe partners kreeg met het overlijden van mijn vader en stichter een extra symbolische waarde. In het laatste gesprek van de volledige directie met mijn vader konden we hem verzekeren dat zijn geesteskind in goede handen was. Het stelde hem toen zichtbaar gerust dat dit team de stap zet om actief te ondernemen en de basis wil leggen voor nog eens minimaal 50 jaar bouwsucces en -plezier. Dat dit net op 1 maart 2019, de 50e verjaardag van ons bedrijf bekend kan gemaakt worden, maakt het nog mooier”, vult Mathi Gijbels aan.