Nieuws Oost-Vlaanderen Maxim Sergeant is Gentse student-ondernemer 2015

Maxim Sergeant is Gentse student-ondernemer 2015

Maxim Sergeant is Gentse student-ondernemer 2015

maxsergOp maandag 4 mei 2015 organiseerde Student Ghentrepreneur opnieuw haar bruisende slotevent. Speciaal voor de gelegenheid werd in de Balzaal van de Gentse Vooruit een boksring klaargezet en mochten de Gentse Student-ondernemers met elkaar “sparren”! Maar liefst 106 ondernemers van de toekomst stelden in deze wedstrijd met plezier hun innovatieve ideeën aan de wereld voor en vijf van hen bereikten de finale van 4 mei.

De uiteindelijke winnaar is Maxim Sergeant met zijn concept Bakkersonline.be.  Via Bakkersonline kunnen lokale, warme bakkers uit België, Nederland en Frankrijk hun brood online verkopen. Hij is daarmee de opvolger van Sarah Parent, die vorig jaar won met haar kledingstuk Zikini.

Maxim, student aan de Gentse Universiteit (bachelor Handelswetenschappen), laat lokale, warme bakkers uit België, Nederland en Frankrijk hun brood verkopen via een online platform. Maxim denkt vooruit en heeft sinds kort ook slagersonline.be opgezet. Het doordachte concept, zijn doorzettingsvermogen en eindeloze enthousiasme hebben uiteindelijk en de vakjury en het publiek overtuigd op hem te stemmen.

“Gent heeft als grootse onderwijsstad in Vlaanderen een enorm potentieel aan ondernemers. In het kader van haar aanmoedigingsbeleid tot ondernemerschap wil de stad ook studenten aanwakkeren om te ondernemen. Zij zijn immers de ondernemers en werkgevers van morgen”, aldus schepen van Haven, Economie en Ondernemen Mathias De Clercq, die de prijs uitreikte.

De vier andere finalisten waren Nathalie Hamelton van artiestenbureau Bandit, Simon Lippens van Just Touch, een professionele massagezaak in Gent die een beroep doet op het extra ontwikkeld tastzintuig van blinden en slechtzienden om kwaliteitsvolle ontspanningsmassages aan te bieden, Lothar De Keyne van het skipakkenverhuur SKILI en Steven Vercammen van sotwareontwikkelaar Prior-IT.

Deze hoogdag voor student-ondernemerschap in Gent wordt getrokken door Student Ghentrepreneur, een unieke samenwerking tussen de Arteveldehogeschool, UGent, HoGent en Stad Gent, samen met Unizo & iMinds. Samen zetten ze alles in het werk om de ondernemende studenten van Gent te identificeren en hen wegwijs te maken in de ondernemerswereld. En mét succes want Gent is zowaar een broeihaard van startups!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.