Nieuws Oost-Vlaanderen Mealhero community smult van eerste Smart Cooking Event

Mealhero community smult van eerste Smart Cooking Event

Mealhero community smult van eerste Smart Cooking Event

GENT – Niet op Barrio Cantina, maar in de Mealhero-kantoren proefden gisterenmiddag zo’n 50 mensen van de gezonde, gestoomde hapjes van de Gentse start-up Mealhero. Na een succesvolle crowdfundingcampagne in november deelden de bedenkers van deze snelle stoommaaltijden nu de huidige stand van zaken met hun achterban.

In 2013 ontmoetten Steven Debaere, Anton Claeys en Jeroen Spitaels elkaar op de Vlerick Business School. Vier jaar later leidde dit tot het opstarten van een foodtech start-up. “Alles begon vanuit de frustratie om een gezonde levensstijl te combineren met een drukke agenda. Na veel proberen met afhaalmaaltijden en exotische maaltijdboxen was het tijd voor iets anders. Vanuit technologisch standpunt kan dit probleem beter aangepakt worden dan wat er vandaag bestaat. Daaruit is Mealhero ontstaan”, legt co-founder Spitaels uit.

“Mealhero is er niet om thuis koken te vervangen. We zijn er om het aan te vullen. We willen er zijn wanneer onze klanten het probleem het hardste voelen.”

In november werd Mealhero gelanceerd in voorverkoop via crowdfunding op het platform Kickstarter. De volledige campagne werd door 333 zogenaamde ‘mealheroes’ succesvol voorbij het doelbedrag (121%, ofwel € 79.151) gestuwd.

Halfweg

De jonge ondernemers van Mealhero werken sinds deze geslaagde crowdfunding campagne de klok rond om hun ‘backers’ in september te verblijden met hun ‘slimme stomer’ en vriesverse maaltijden. Vorige week waren ze exact halfweg in hun succesverhaal en dat was dus een reden om te vieren samen met de Mealhero community.

Na de ontvangst met een hapje en een drankje, volgde een presentatie van de twee marketeers in spé (stagiairs Daan & Simon). Zo kregen de ‘backers’, vrienden en familie van het Mealhero-team een unieke kijk met flashbacks van het ontstaan van het idee, de eerste prototypes en de voornaamste activiteiten die afgelopen maanden plaatsvonden.

De mealheroes die via Kickstarter het gezonde kookconcept gesteund hebben, kregen de mogelijkheid om na de presentatie te proeven van allerlei gestoomde aperitiefhapjes. En die vielen duidelijk in de smaak!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.