Nieuws Oost-Vlaanderen Meat&More en Verstraete IML krijgen vacatures maar niet ingevuld

Meat&More en Verstraete IML krijgen vacatures maar niet ingevuld

Meat&More en Verstraete IML krijgen vacatures maar niet ingevuld

AALTER / MALDEGEM – De economie draait op volle toeren, en dus zijn er steeds meer vacatures die niet ingevuld raken. Bij vleesbedrijf Meat&More in Aalter en het Maldegemse Verstraete IML kunnen ze erover meepraten.

In het Aalterse vleesbedrijf Meat&More hebben ze maar liefst 170 openstaande vacatures. “De administratieve jobs geraken goed ingevuld, maar de jobs in productie en verkoop een stuk minder”, zegt rekruteerder Debbie De Smet van Meat&More. “In de productie is er vaak een ploegensysteem, wat mensen afschrikt. En bij de verkoop wordt flexibiliteit gevraagd en is er geregeld sprake van weekendwerk. We zijn een groeiend bedrijf en openen per jaar zo’n vijftien nieuwe filialen. Dat zou vlugger kunnen, mochten de jobs vlugger ingevuld geraken.”

“Vooral in de regio Gent ondervinden we moeite om mensen te vinden voor verkoopfuncties”, zegt De Smet nog. “Daar is uiteraard ook heel wat concurrentie van andere firma’s.”

Maandelijkse jobdagen

Het bedrijf doet veel inspanningen om de juiste krachten aan te trekken. “We houden jobdagen in het bedrijf en daarnaast zoeken we ook via sociale media zoals Facebook en LinkedIn naar geschikte werknemers”, vertelt de rekruteerder nog. “We gaan kandidaten ook sms’en en zelfs bellen.”

Al die acties leveren ook resultaten op. “Op de jobdagen komen telkens ongeveer acht mensen af van wie er twee kunnen starten. Inzet en motivatie is voor ons belangrijker dan het juiste diploma, want intern geven we zelf heel wat opleidingen. We vragen toekomstige sollicitanten ook om ons te laten weten wat zij verwachten en waarin wij hen tegemoet kunnen komen”, aldus De Smet.

Hoog op prioriteitenlijstje

Ook bij het Maldegemse Verstraete IML, een gespecialiseerde drukkerij die werkt voor de verpakkingsindustrie, staat de zoektocht naar talent hoog op het prioriteitenlijstje. “Wij hebben lang vijftig tot zestig vacatures gehad, maar dat cijfer is nu gezakt tot dertig”, zegt Inge Stock, business partner bij Verstraete.

“Niet alleen de instroom aan sollicitanten is met de helft verminderd, we merken dat er ook steeds minder kwalitatieve kandidaten tot bij ons raken. Het ideale voor ons is een werkende werkzoekende die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, maar zo zijn er niet veel.”

Flyeren en stand op markten en festivals

Ook Verstraete houdt geregeld jobdagen. “We zetten constant acties op”, zegt Stock. “Zo staan we met een stand op markten en festivals, maar we gaan ook af en toe flyeren, zoals een tijdje terug in en rond Assenede, toen het bedrijf Adient bekendmaakte dat het zijn nachtploeg schrapte. We doen dus veel moeite, want we hebben die dertig mensen echt nodig om te kunnen groeien.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.