Nieuws Oost-Vlaanderen Medewerkers Buro Project wandelen 147 kilometer in kantoor

Medewerkers Buro Project wandelen 147 kilometer in kantoor

Medewerkers Buro Project wandelen 147 kilometer in kantoor

buroprojectDe jongste tijd krijgen we via verschillende kanalen te horen dat we, met name als we kantoorjobs doen, veel te weinig bewegen. Experts laten geen gelegenheid voorbijgaan om te melden dat meer bewegen een must is.

Buro Project uit Aalst, een kmo die gespecialiseerd is in de realisatie van doordachte, efficiënte en sfeervolle kantooroplossingen, bleef in dat verband niet bij de pakken zitten en pakte uit met een opvallend initiatief. “We zijn al langer op de hoogte van de nood aan meer beweging”, zegt hr-verantwordelijke Nathalie Fobelets. “In onze “concept place” staat dan ook een “walking desk” , een wandelband met een aanpasbaar bureau. Omdat we die niet enkel willen tentoonstellen, maar zelf ook het goede voorbeeld geven, zijn we gestart met het project “take a walk in the concept place”. In feite is dat dus niets anders dan een oproep om midden in de kantoorruimte wat te gaan wandelen.”

Het is het ultieme voorbeeld van het “walk the talk”-principe. Nathalie Fobelets stipt aan dat  er ook doelstellingen werden vooropgezet. “We maakten drie verschillende teams en zetten de doelstelling voorop dat ze in vier waken samen 75 kilometer zouden wandelen. We lieten ook meteen weten dat we voor elke afgelegde kilometer een bedrag zouden storten aan het Kinderkankerfonds in Leuven. Uiteindelijk klokte de teller na vier weken af op 147 kilometer. Elke collega heeft bijgedragen tot dit mooie resultaat en heeft de voordelen van de walking desk zelf kunnen ondervinden. Ook collega’s die totaal niet sportief zijn waren enthousiast.”

Op vrijdag 12 juni 2015 overhandigt Buro Project als gevolg van deze actie officieel een cheque van 1.000 euro aan het kInderkankerfonds.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.