Nieuws Oost-Vlaanderen Medewerkers laten boksen kan bedrijven veel opleveren

Medewerkers laten boksen kan bedrijven veel opleveren

Medewerkers laten boksen kan bedrijven veel opleveren

boksfitnessEr is veel te doen rond het bestrijden van stress en burnouts en rond het beter laten samenwerken van teams in bedrijven. Dat is ook logisch, want zowel een mank lopende samenwerking binnen teams als het uitvallen van medewerkers omwille van stress en burnout kosten bedrijven handenvol geld.

Organisaties beschikken tegenwoordig over een brede waaier aan mogelijkheden om met die problemen om te gaan en om aan teambuilding te doen. Een enigszins verrassende nieuwigheid in het ruime aanbod zijn de boksworkshops van de Antwerpse onderneemster Lara Groenewoud. Met haar jonge bedrijfje Boksfitness Workshops is ze aan een forse opmars bezig. Hoe meer mensen haar bokstraining ontdekken, hoe meer de reclame van mond tot mond haar werk doet.

“Dat is niet onlogisch”, zegt de zaakvoerster. “We hebben bewust gekozen voor het Engelse boksen, waarbij de deelnemers elkaar enkel op de handschoenen slaan, zodat er geen kans bestaat op blessures.”

Ook bedrijven zijn meer en meer geïnteresseerd in de trainingen. “Veel ondernemingen worden zich bewuster van het belang van het tegengaan van stress en burnouts”, zegt Lara Groenewoud. “Het is niet voor niets dat boksen ook bekend staat als “the noble art”. Met boksen werk je aan reactievermogen, snelheid, anticipatie, focus en reactievermogen. Dat zijn allemaal kwaliteiten die medewerkers eigenlijk ook in het bedrijf nodig hebben.”

Uit de reacties op de site van Lara Groenewoud blijkt dat deelnemers razend enthousiast zijn. De trainingen worden steevast top workouts genoemd.  “Ook op het vlak van teambuilding leiden de trainingen tot enorm goede resultaten”, geeft ze nog aan. “Daarom hoop ik ook Oost-Vlaamse bedrijven warm te maken voor mijn workshops. Ik kom met plezier op locatie werken.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.