Nieuws Oost-Vlaanderen Medewerkers Vandenbussche kiezen voor duurzaam vervoersmiddel

Medewerkers Vandenbussche kiezen voor duurzaam vervoersmiddel

Medewerkers Vandenbussche kiezen voor duurzaam vervoersmiddel

AALTER – In het kader van hun beleid rond duurzaam ondernemen, zet ook Vandenbussche uit Aalter zijn beste beentje voor. Afgelopen week, tijdens de Week van De Mobiliteit, gaf het bedrijf zijn fietsproject een extra boost. Op donderdag 19 september, de dag van het woon-werkverkeer, spoorden ze hun medewerkers extra aan om samen het vooropgestelde doel van 10.000 kilometers te behalen.

Tijdens de Week van Mobiliteit worden Vlamingen gestimuleerd om zo veel mogelijk te kiezen voor een duurzaam vervoermiddel. Voor de algemene bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter was dit een extra kans om hun fietsproject een boost te geven. Dit project houdt in dat ze van begin mei tot eind oktober samen 10.000 km fietsen. De medewerkers kunnen hiervoor fietsen huren of aankopen bij het bedrijf of ervoor kiezen om gebruik te maken van een poolfiets of plooifiets.

Operationeel directeur, Kristof Defruyt, is alvast zeer tevreden met de betrokkenheid van de medewerkers: “Door de concrete verbetervoorstellen van onze medewerkers zoveel mogelijk uit te voeren, betrekken we hen bij onze doelstellingen rond duurzaam ondernemen.”

Niet alleen acties rond duurzame mobiliteit

Naast duurzame mobiliteit is het bedrijf ook bezig met afvalverwerking en sporen ze hun medewerkers aan om correct te sorteren. Bovendien was de afschaffing van persoonlijke afvalbakjes naar enkel gecentraliseerde afvalfracties ook een subtiele aanzet tot meer beweging. Deze acties vullen reeds eerder gelanceerde acties aan: oprichting van diverse loop- en wandelgroepjes tijdens de middagpauze, periodieke analyse van het energie- en waterverbruik op de eigen site en alle werflocaties, een kledinginzameling via een verzamelcontainer van Wereld Missie Hulp, verhogen van de biodiversiteit door het aanleggen van een bloemenweide op het braakliggend terrein op de site, verse groentesoep voor alle werknemers in de wintermaanden, projectmatige steun aan diverse goede doelen uit de omgeving van Aalter…

En hun acties worden beloond! Het bedrijf mocht in juni voor het tweede jaar op rij het Charter Duurzaam Ondernemen van Voka ontvangen. Voordien hebben ze al 8 keer het milieucharter behaald. Kristof Defruyt: “Vandenbussche blijft groeien en we zijn momenteel zelfs op zoek naar onze 150e medewerker.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.