Nieuws Oost-Vlaanderen Medicalsoft gaat op in Corilus

Medicalsoft gaat op in Corilus

Medicalsoft gaat op in Corilus

AALTER/KRUIBEKE – Corilus dat software biedt aan zorgverleners, heeft Medicalsoft overgenomen. Die laatste levert software aan Waalse huisartsen. De overname brengt Corilus, met kantoren in Aalter en Kruibeke, een stap dichter bij de professionalisering en standaardisering van huisartsensoftware.

De snelle en steeds meer uitgebreide digitalisering van het zorglandschap zorgt voor tal van uitdagingen voor medische softwareontwikkelaars. Daarbovenop komen zowel op Europees, nationaal als regionaal vlak talrijke wettelijke verplichtingen. Om op lange termijn zekerheid en kwaliteit te blijven bieden aan haar klanten, besloot Medicalsoft om de krachten te bundelen.

“Onze bestaande technologie en het te kleine team stelden ons niet langer in staat om onze klanten te blijven voorzien van alle wettelijke en andere updates en ondersteuning”, zegt dr. Meeus, oprichter en eigenaar van Medicalsoft. “Voortaan bundelen we onze competenties en kunnen we de toekomstige ontwikkelingen voor het eGezondheidzorgplan consolideren en snel anticiperen.”

Strategische match

Medicalsoft telt ongeveer 1.400 huisartsen. Corilus, dat onder meer actief is vanuit Kruibeke en Aalter, slaat zo een mooie slag.

“Deze operatie past perfect in de strategische visie van Corilus. Wij willen de eerstelijnszorg kwalitatief versterken met uitstekende software. Door de juiste ondersteuning van zorgverleners werken wij mee aan een verbeterde kwaliteit en efficiëntere zorg”, aldus Dirk Van Lerberghe, ceo van Corilus. “Daarnaast hechten we veel belang aan de samenwerking tussen de verschillende zorgactoren rond de patiënt, met een centrale rol voor de huisarts. Hiervoor creëren we open standaarden en nemen we het voortouw in het uitwerken van digitale samenwerkingsmodellen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.