Rogers Evergem Foto: Google Street View

Meer dan 100 mensen verliezen job bij Rogers

Zowat 110 van de 150 banen staan op de tocht bij de vestiging van het Amerikaanse materiaaltechnologiebedrijf Rogers in Evergem nabij Gent. Het gaat om 69 arbeiders en 41 bedienden. Dat bevestigt vakbond ACV-Metea.

In een persbericht geeft Rogers aan plannen te hebben om de operationele efficiëntie en marges te verbeteren. Daarbij zouden de activiteiten in Evergem tegen midden volgend jaar afgebouwd worden en overgenomen door andere sites van Rogers in China en de Verenigde Staten.

Voor de vestiging in Evergem gaat het ondertussen om de derde sanering sinds 2020. De procedure van de wet-Renault is opgestart. Er zouden nog 40 bediendejobs overblijven. “Dit is een kaalslag voor de werknemers”, zegt vakbondsman Thomas Beeckmans van ACV-Metea. “Het gaat nochtans om een performante site waarin de voorbije jaren nog fors geïnvesteerd werd. Rogers is geen noodlijdend bedrijf. Deze ingreep is met het oog op pure winstmaximalisatie.”

Volgens de vakbondsman beweert de directie dat er nog een toekomst is voor de vestiging in Evergem, maar wordt er bij het personeel gevreesd voor een uitdoofscenario. “Dat het bedrijf alle arbeidersjobs op de site wil schrappen wijst erop dat wellicht enkel nog ondersteunende diensten zullen overblijven”, aldus Beeckmans.