Nieuws Oost-Vlaanderen Meer dan 2.000 bomen en struiken vormen straks heus bedrijfsbos

Meer dan 2.000 bomen en struiken vormen straks heus bedrijfsbos

Ook burgemeester De Rechter en zijn halve schepencollege kwamen mee boompjes planten. Foto ies

Meer dan 2.000 bomen en struiken vormen straks heus bedrijfsbos

STEKENE, KRUIBEKE – Met de hulp van tientallen vrijwilligers, buren en medewerkers van de firma Elscolab zijn meer dan 2.000 bomen geplant in een nieuw bos aan de IJzerhandstraat in Stekene.

De plantactie in Stekene past in het project Boost van de Oost-Vlaamse Bosgroepen waarmee fondsen werden verzameld om meer bossen aan te leggen in de provincie. Eind deze winter zullen meer dan 29.000 Boost-bomen geplant zijn, goed voor 14,3 hectare bosuitbreiding sinds de start van het project in 2020.

“Het gaat om bosuitbreidingsprojecten die anders tussen de mazen van het subsidienet vallen, en dus mogelijk niet gerealiseerd zouden worden”, zegt Sarah Geers van Boost. ‘Via fondsenwervingscampagnes proberen we daarvoor extra middelen op te halen. Hoe meer giften, hoe meer bosuitbreiding in onze regio.’

Bedrijfsbos

De firma Elscolab nv uit Kruibeke, eigenaar van het perceel, stapte graag mee in het project. “Onze corebusiness is meet-, regel- en laboratoriumapparatuur, maar duurzaamheid zit in ons DNA ingebakken”, vertelt Geert van Cleemput van Elscolab. “We streven naar kwalitatieve oplossingen voor onze klanten en we willen dat aspect ook verder uitdragen door middel van een bedrijfsbos.”

Ook de gemeente Stekene steunt het project. Burgemeester Stany De Rechter (Gemeentebelangen) en zijn halve schepencollege kwamen, samen met gedeputeerde Riet Gillis (Groen), mee bomen in de grond steken.

Het Elscobos wordt een bijenvriendelijk bedrijfsbos van 1 hectare met veel bloeiende soorten zoals zoete kers, linde en spork. Meer dan 2.000 bomen en struiken krijgen er een plekje en worden op een duurzame manier beheerd.

Wie mee zorg wil dragen voor dat stukje natuur, kan een fiscaal aftrekbare gift doen voor klimaatrobuuste bebossingsprojecten. Per 5 euro die je schenkt, plant Boost 2 m² meter bos. Doneren kan via www.boostvoorbos.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.