Nieuws Oost-Vlaanderen Meer exportkansen voor Oost-Vlaamse bedrijven

Meer exportkansen voor Oost-Vlaamse bedrijven

Meer exportkansen voor Oost-Vlaamse bedrijven

FIT_Endorserlogo_verticaal_geel-300x115Flanders Investment & Trade, het Vlaams agentschap voor internationaal ondernemen of kortweg FIT, versterkt vanaf 2016 zijn kantorennetwerk op strategische locaties wereldwijd. FIT zal zijn aanwezigheid opdrijven in de Baltische staten, op het Amerikaanse continent, in Azië en in West-Afrika.

Jaarlijks maakt FIT de balans op van zijn meer dan 90 kantoren in het buitenland. In functie van uiteenlopende parameters en economische prognoses, brengt FIT eerst het toekomstige potentieel van buitenlandse markten nauwkeurig in kaart. Vervolgens stuurt FIT zijn internationale kantorennetwerk bij.

De nieuwe of uitgebreide FIT-kantoren in de Baltische staten, op het Amerikaanse continent, in Azië en in West-Afrika zullen inzetten op het verder uitbouwen van een lokaal netwerk en kennis van de lokale markt. In deze groeimarkten bij uitstek kunnen Vlaamse bedrijven met voorsprong nieuwe opportuniteiten omzetten in winstgevend zakendoen, en kunnen waardevolle investeringen sneller worden ontdekt en systematisch naar Vlaanderen gehaald.

Vanaf 2016 zullen diverse wijzigingen worden doorgevoerd in het FIT-netwerk. Zo komt er een gloenieuw kantoor in de Litouwse hoofdstad Vilnius en komt er ook een kantoor in de Peruaanse hoofdstad Lima. Voorts volgen antennes in Panama en de Costaricaanse hoofdstad San José de economische situatie in latijns-Amerika op de voet.  De nieuwe kantoren in Houston (VS) en Vancouver (Canada) zijn vooral bedoeld om in de nabije toekomst nieuwe interessante investeerders aan te trekken voor Vlaanderen.

Maar FIT verstevigt ook zijn aanwezigheid in Afrika en opent op het zwarte continent een nieuw volwaardig kantoor in Abuja (Nigeria) of Accra (Ghana), naast de bestaande kantoren in Caïro (Egypte), Casablanca (Marokko) en Johannesburg (Zuid-Afrika) en antennes in Luanda (Angola) en Addis Abeba (Ethiopië). In Azië komen er nieuwe antennes op het Arabische schiereiland in Koeweit, in Chongqing of Shenzen (China) en Yangon (Myanmar).

Van Australië tot Zuid-Afrika: FIT houdt vandaag wereldwijd van A tot Z een vinger aan de pols van lokale markten om Vlaamse bedrijven (nog) meer te laten exporteren, en sterke buitenlandse investeringen naar Vlaanderen aan te trekken. Jaarlijks licht FIT de werking die meer dan 90 kantoren grondig door en doet waar nodig aanpassingen tijdens een “optimalisatieoefening”.

“Dit alles”, zo zegt woordvoerder Bart Matheï, “moet ervoor zorgen dat Vlaamse bedrijven  maximaal steun krijgen bij het realiseren van hun internationale ambities, en dat buitenlandse bedrijven die het Vlaamse economische weefsel het best kunnen versterken dat ook effectief doen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.