Nieuws Oost-Vlaanderen Meet de veerkracht van je werknemers met de veerkrachtbarometer

Meet de veerkracht van je werknemers met de veerkrachtbarometer

Meet de veerkracht van je werknemers met de veerkrachtbarometer

KRUISEM – HR-Power uit Kruisem en Public Mind uit Izegem slaan de handen in elkaar en lanceren de veerkrachtbarometer voor hun klanten. “Op die manier kunnen KMO’s polsen bij hun medewerkers hoe zij de lockdown ervaren hebben en hierop inspelen naar de toekomst toe.”

Bart Menschaert is al 8 jaar actief als freelancer in de HR-sector en startte 2 jaar geleden zijn eigen bedrijf HR-Power. “Als HR dienstverlener ondersteunen wij KMO’s op een pragmatische, flexibele, no nonsens manier in allerhande personeelszaken. Van Payroll naar operationele HR ondersteuning tot gericht HR advies in de meest brede zin van het woord en op maat van de klant”, aldus Bart.

“In deze turbulente tijden verschijnen diverse studies over het algemeen welzijn van de medewerkers en hoe ze de situatie sinds maart 2020 hebben ervaren. Voor KMO’s die graag willen weten hoe hun medewerkers de lockdown ervaren hebben, creëerden we de Veerkrachtbarometer.”

Gestandaardiseerde vragenlijst

HR Power heeft hiervoor een unieke samenwerking opgezet met Public Minds, een onderzoeksbureau met de focus op klant- en werkbeleving. “We werkten een – grotendeels gestandaardiseerde – vragenlijst uit die zowel online als offline kan worden ingevuld en specifiek bedoeld is voor de KMO’s”, vertelt Bart. “Met vragen gaande van “Hoe ervaar je de werksituatie” en “Wat is de impact van Corona op je persoonlijke situatie” tot “Welk gevoel was/is er bij (gedeeltelijke) terugkeer naar de werkplek?” en “Heb je vertrouwen in de verdere toekomst van het bedrijf?” polsen we naar wat goed en slecht ging zodat bedrijven deze zaken kunnen bijsturen of anders aanpakken bij een nieuwe lockdown.”

Voor Bart was het belangrijk om een tool te ontwikkelen die vrijwel onmiddellijk toepasbaar en snel implementeerbaar is bij de klant. “We werken altijd vanuit een pragmatisch insteek en willen de KMO’s echt helpen om naar hun medewerkers te luisteren in deze moeilijke periode.”

Meer informatie over de veerkrachtbarometer vind je op hier. 

Reageer op dit bericht

Sector
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.