IMG_20220315_113701

Meetjesland Cafés pakken uit met 16 nieuwe wandelingen

Net zoals veel andere zaken, lag ook het horecaleven een lange tijd stil of waren er beperkingen. Stilaan wordt alles weer zoals vroeger. De Meetjesland Cafés zijn dan ook blij dat ze opnieuw leuke en originele acties kunnen organiseren. Vanaf deze week start deze cluster met het nieuwe concept ‘Meetjesland Café Wandelingen’. "Als er iets is wat corona ons heeft geleerd, is dat mensen het pintje op café missen én dat wandelen populair geworden is."

Iedere cafébaas ontwikkelde twee wandellussen (telkens +/- 5 en 10 kilometer) met het Meetjesland Café als start en aankomst. De geoefende wandelaar kan de twee lussen met elkaar combineren om te komen tot een wandeling van 15 kilometer. Er werd getracht om niet alledaagse ankerpunten te verwerken: atypische toeristische plekjes om de wandelaar telkens iets nieuws te laten kennen of beleven.

Iedere week zal een van deze lussen, afwisselend tussen de cafés, in de kijker gezet worden. Op deze manier kan iedereen tot eind de zomer het Meetjesland op een originele manier ontdekken.

Samen met brouwerij Van Steenberge

Extra interessant bij dit initiatief is de samenwerking met brouwerij Van Steenberge. Er werden drankbonnen ontwikkeld, exclusief te verkrijgen voor deelnemende wandelaars bij de Meetjesland Cafés. Met een drankbon kan je bij de andere Meetjesland Cafés genieten van een van de biertjes van de brouwerij, uiteraard nadat je een van de wandelingen deed. Het aangename aan het nuttige koppelen…

Praktisch

De wandelingen zijn te vinden in de gratis app RouteYou waar je zoekt op ‘Meetjesland Café Wandelroutes’. Ieder café beschikt over flyers of affiches waarop ook een handige QR-code staat. Door deze in te scannen kom je automatisch op de juiste pagina.

De huidige Meetjesland Cafés zijn Het Vermaek (Sleidinge), De Ramblas (Eeklo), Den Hippoliet (Kaprijke), Polderzicht (Sint-Jan-in-Eremo), ’t Durp (Waarschoot), De Kasteeldreef (Lovendegem) en De Phonograaf (Assenede). Recent trad er een nieuw café toe tot het concept, namelijk ’t Dorpshart uit Watervliet.