Nieuws Oost-Vlaanderen Mercedes-Benz Jacobs en Vives Hogeschool slaan de handen in elkaar

Mercedes-Benz Jacobs en Vives Hogeschool slaan de handen in elkaar

Mercedes-Benz Jacobs en Vives Hogeschool slaan de handen in elkaar

SINT-NIKLAAS – Zoals in vele sectoren kampt ook de automotive sector met een tekort aan arbeidskrachten. De aantrekkelijke bolides en het werken voor een luxemerk blijken op vandaag niet meer genoeg om mensen te motiveren te kiezen voor deze boeiende sector. Ook worden studenten meer en meer ‘weggekaapt’ nog voor ze de schoolbanken verlaten. Autobedrijf Jacobs uit Sint-Niklaas wil daar verandering in brengen.

“We zien op vandaag dat de automobielsector, in tegenstelling tot voorgaande jaren, aan aantrekkelijkheid verliest. Toch biedt deze sector bijzonder veel kansen aan allerhande profielen, want het is een sector die in volle beweging en evolutie is”, aldus Dimitri Nicoli, General Manager bij Autobedrijf Jacobs.

Om studenten de automobielsector te leren kennen worden zij al ingezet op het autosalon als informant of product-expert. Daarnaast wil Vives Hogeschool, dat een brede waaier biedt aan Automotive opleidingen, nog verder gaan door hun studenten bij de dealers in te schakelen in allerhande projecten en kijk- & doestages. Dit gaat van technische tot managementprofielen. Op deze manier leren zij eveneens vanuit de praktijk voeling krijgen met de sector en haar bijzonderheden.

Contract na stage

“We merken dat veel van onze studenten na hun stage een contract aangeboden krijgen bij de bedrijven waar ze stage gelopen hebben. Dit bewijst voor ons dat we mensen met een professioneel niveau kunnen vormen waarop de sector wel degelijk kan verder bouwen”, aldus Pol Toye van Vives Hogeschool.

Vives Hogeschool en Mercedes-Benz Jacobs hebben alvast besloten volop in te zetten in het uitwisselen van kennis en middelen. Vanuit Jacobs zullen de stageplaatsen binnen het bedrijf drastisch verhogen. Ook worden projecten gestart rond ‘Connectiviteit’ en ‘Future Mobility’.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.