Nieuws Oost-Vlaanderen MG Real Estate verwelkomt Engie Electrabel in nieuwe MG Business Center

MG Real Estate verwelkomt Engie Electrabel in nieuwe MG Business Center

MG Real Estate verwelkomt Engie Electrabel in nieuwe MG Business Center

ignaceWie de afgelopen jaren in de buurt van het Gentse Sint-Pieters-Station kwam, kon er niet omheen: de wijk ondergaat een totale transformatie en zal meer dan ooit een bruisende buurt worden, waar wonen, werken en leven naadloos in elkaar overvloeien.

MG Real Estate uit Gentbrugge is er fier op die transformatie mee te hebben gerealiseerd en opende zopas officieel het MG Business Center Ghent (City Station). Dit ruim 4.500m² grote kantoorgebouw – van de hand van toparchitecten als Jaspers-Eyers en interieurarchitect Glenn Sestig – heeft zes verdiepingen, waarvan er meteen al drie ingenomen worden door Engie Electrabel. Die zag het potentieel van de site en installeerde er meteen haar hoofdzetel voor Oost-Vlaanderen en is daarmee de eerste ‘bewoner’ van het nieuwe bedrijfsgebouw.

Met het nieuwe MG Business Center is MG Real Estate niet aan zijn proefstuk toe. Met ‘landmark’ realisaties zoals de KBC toren in Sint-Denijs-Westrem of het MG Park De Hulst in Willebroek toont het bedrijf dat het al ruim zijn strepen verdiend heeft op vlak van Logistics & Offices, Retail en Residential, de 3 grote pijlers van het bedrijf. Één van de sterktes van het bedrijf is bovendien dat het steevast op toplocaties aanwezig is. En dus mocht de nieuwe Gentse stationsbuurt zeker niet ontbreken.

Dat beaamt ook Ignace De Paepe (foto), de CEO van MG Real Estate: “Onze roots liggen in Gent en we zullen hier dan ook altijd een sterke verankering hebben. We zijn alvast bijzonder fier zijn dat we de nieuwe stationsbuurt mee vorm gegeven hebben en dat Engie Electrabel Gent nu als eerste zijn intrek neemt in het nieuwe MG Business Center Ghent (City Station).”

Op drie van de zes verdiepingen brengt Engie de hoofdzetel onder voor alle sales- en klantendiensten voor Oost-Vlaanderen. Ondertussen lopen ook gesprekken met andere bedrijven voor de volgende 1.000m². Het full service business center heeft dan ook tal van troeven: niet alleen is er de perfecte ligging vlakbij het station, in de buurt vind je eveneens de opritten van zowel de R4, de E17 als de E40, waardoor je een perfecte ontsluiting krijgt in alle richtingen. Bovendien blinkt het gebouw ook uit op vlak van architectuur. En net zoals alle andere MG realisaties, is ook dit gebouw afgewerkt met hoogwaardige materialen en biedt MG de flexibiliteit om een eigen bedrijfsidentiteit uit te bouwen in de beschikbare kantoorruimte. Omdat MG ook duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, werd er bij het ontwerp ook daaraan veel aandacht besteed.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.