Foto svov

Michiel en Daan nieuwe zaakvoerders van Deluxe Burger: “Wij zij niet bang van de grote ketens”

DENDERMONDE - Michiel Van Hauwermeiren (25) uit Sint-Lievens-Houtem en Daan Vlerick (39) uit Sint-Amandsberg zijn de nieuwe zaakvoerders van Deluxe Burger op de Mechelsesteenweg in Dendermonde. Ze zijn niet bang van de concurrentie met de grote ketens op dezelfde steenweg. “Met de kwaliteit van onze burgers maken wij het verschil”, zegt Michiel.

Twee jonge mannen, opgegroeid ver buiten Dendermonde, namen Deluxe Burger op de Mechelsesteenweg over. Het takeawayrestaurant stond al even leeg. “We hebben een passie voor hamburgers en ik werkte al voor Deluxe Burger in Aalst waar ik opving dat de Dendermondse zaak over te nemen was”, zegt Michiel Van Hauwermeiren.

“Daan ken ik door mee samen te werken in een cateringbedrijf. Ik kon hem overhalen om samen Deluxe Burger te runnen. Dendermonde is niet de plek van waar we komen, maar de locatie om te ondernemen, sprak ons aan. We voelden ons hier al snel thuis en willen er onze eigen draai aan geven. De website en de profielen op de sociale media namen we ook over.”

Zelfgemaakte groenteburgers

Hamburgers, dat is wat ze bij Deluxe Burger tot bij mensen thuis brengen. “Afhalen kan ook, maar we brengen ons eten graag aan thuis”, zegt Daan Vlerick. “We werken samen met een slager in Aalst die kwaliteit levert. Daarnaast maken we zelf ook groenteburgers. We hebben voor iedereen iets lekkers op onze kaart staan. In de beginperiode zullen we de markt wat aftasten, maar het is de bedoeling om tot een kaart met meer streetfood te komen. We hebben nu ook al drie concepten van hotdogs en we brengen ontbijt aan huis. Mogelijk komt er op termijn ook nog pasta bij.”

Op de Mechelsesteenweg zijn met Mc Donalds en binnenkort Burger King twee ketens. De concurrentie met die grote spelers schrikt Michiel en Daan niet af. “We maken het verschil door de kwaliteit van onze burgers. Met geweldig vlees. Daarnaast komt de groentenboer ook elke dag leveren”, zegt Michiel.

Vaste klanten

“Onze service is ook beter aangezien we aan huis leveren. En we hopen op veel vaste klanten, de ketens moeten het meer hebben van passanten. Wat we kunnen doen voor de klanten, zullen we ook doen. Onze zaak ligt aan een drukke steenweg en dat helpt om gezien te worden. We leveren met plezier in heel het Land van Dendermonde.”