Overpoort

Middenstanders in de Gentse Overpoort moeten zich schikken naar Gents stadsbestuur

GENT - De Gentse Overpoort is een begrip als uitgaansbuurt. De straat was, willens nillens, ook soms het resultaat van enige wildgroei. Daar wil het Gentse stadsbestuur van burgemeester Mathias De Clercq nu paal en perk aan stellen. Niet langer 'doe maar op' maar een outlook met enige uniformiteit aan de gevels.    

Het Gentse stadsbestuur heeft het over een jungle aan de gevels. De straat zelf werd al in een nieuw kleedje gestoken, maar er is meer nodig. De krant De Standaard meldt dat de gevels van de Overpoort er binnenkort drastisch anders moeten gaan uitzien. Dat staat deze legislatuur nog te gebeuren.

Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) mag dan wel een liberaal gedachtegoed aankleven, toch stoort hij zich aan te veel 'afval' in het straatbeeld en aan de muren. Denk daarbij aan de schreeuwerige reclames of aan de enorme spandoeken die om de haverklap de straat op de een of andere manier sieren of 'opfleuren'. Het Gentse stadsbestuur komt ook met alternatieven aandraven om het probleem van de 'wildgroei' op te lossen. Voortaan wordt opgelegd dat zachtere kleuren verplicht zijn, aldus nog De Standaard. In principe over één jaar moet de zaak beklonken zijn.

foto: De Standaard/Mediahuis