Nieuws Oost-Vlaanderen Minister Diependaele investeert 1 miljoen euro in oude Gentse fabriekshallen

Minister Diependaele investeert 1 miljoen euro in oude Gentse fabriekshallen

Minister Diependaele investeert 1 miljoen euro in oude Gentse fabriekshallen

GENT – De Vlaamse regering trekt 1 miljoen euro uit om de industriële erfgoedsite Vynckier in Gent te herbestemmen. Een project van ontwikkelaar Revive dat in totaal zowat 60 miljoen euro zal kosten.

Er komen innoverende bedrijven in de oude gebouwen, waar vorige eeuw elektrisch schakelmateriaal werd gemaakt. De site heeft ook een geschiedenis als textielfabriek in de Gentse voorhaven en is geklasseerd als industrieel erfgoed. Vlaams Minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) trekt daarom middelen uit om het historisch gebouw in ere te houden.

De oude fabriekshallen staan al jaren te verkommeren en gaf de voorbije maanden onderdak aan technofeestjes van Kompass Klub. Die nachtclub moet er weg om plaats te ruimen voor een technologiepark dat zich toelegt op recyclagetechnologie. Een veelbelovende industrie in de circulaire economie van de toekomst.

Een jury heeft de site naar waarde geschat en vindt het belangrijk dat de erfgoedwaarde behouden blijft wanneer Revive de nodige renovaties doet. Op de site staan verschillende beschermde monumenten: de Manchestergebouwen, het ketelhuis, de twee schoorstenen en de Lancashire-stoomketels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.