Nieuws Oost-Vlaanderen Ministers gaan in persoonlijk gesprek met Oost-Vlaamse ondernemers op Dag van de Ondernemer

Ministers gaan in persoonlijk gesprek met Oost-Vlaamse ondernemers op Dag van de Ondernemer

Ministers gaan in persoonlijk gesprek met Oost-Vlaamse ondernemers op Dag van de Ondernemer

GENT/DRONGEN/LOCHRISTI – Vrijdag 20 november is het de Dag van de Ondernemer. Op die dag vraagt UNIZO extra aandacht voor de ondernemer. Ministers en parlementsleden zullen die dag online en offline bezoeken brengen aan ondernemers, om te luisteren naar hun noden en verzuchtingen. Donderdag bracht minister Diependaele een bezoek aan het Gentse Revive en Durabrik in Drongen, vrijdag ontvangt de Gentse retailer ‘Piet Moodshop’ premier Alexander De Croo en op zaterdag gaat minister Van Peteghem digitaal op bezoek bij het Gentse Teamleader en ZAP uit Lochristi.

20 Vlaamse en federale politici, waaronder Vincent Van Peteghem, Egbert Lachaert, Conner Rousseau, Matthias Diependaele en premier Alexander De Croo, gaan de komende dagen het gesprek aan met Oost-Vlaamse ondernemers. In een informele en vertrouwelijke setting kunnen ondernemers hun verhaal vertellen, en de politici bewust maken van hoe het ondernemerschap er in deze uitzonderlijke tijden aan toe gaat.

Jos Vermeiren, UNIZO Oost-Vlaanderen: “De spanning tussen de overheid en ondernemers loopt tijdens de coronacrisis soms hoog op. Het is moeilijk een evenwicht te vinden tussen economische belangen en volksgezondheid. Er is begrip én soms ook onbegrip. Een persoonlijk gesprek tussen politici en ondernemers kan daarom heel wat duidelijkheid brengen in deze moeilijke periode. Dit jaar is meer dan ooit duidelijk geworden dat ondernemers een onmisbare schakel zijn in onze maatschappij en wat een leegte ze nalaten wanneer ze op quasi non-actief worden gezet.”

Hart onder de riem

Met de Dag van de Ondernemer wil UNIZO ondernemers op alle mogelijke manieren een hart onder de riem steken en hen op het podium zetten dat ze verdienen. De hele week lang zijn er webinars over diverse thema’s (ondernemen in de toekomst, marketing, duurzaam ondernemen, …) om ondernemers de kans te geven te groeien. Daarnaast rolde UNIZO een grote mediacampagne uit, met oa. een hele week lang getuigenissen van ondernemers op Radio 2. Heel wat lokale UNIZO – afdelingen organiseerden daarnaast tal van activiteiten, gaande van virtuele netwerkdrinks over thuisgeleverde steunpakketjes en lokale promocampagnes.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio