Nieuws Oost-Vlaanderen Ministry of Makers verenigt creativo's en ondernemers

Ministry of Makers verenigt creativo's en ondernemers

Ministry of Makers verenigt creativo's en ondernemers

Ministry of MakersCreatief Vlaanderen is een nieuw netwerk rijker. In het Design Museum van Gent lanceerden Stad Gent, de Provincie Oost-Vlaanderen en de Hogeschool Gent donderdagavond het designplatform Ministry of Makers, bedoeld om Oost-Vlaams artistiek talent te ondersteunen en te promoten.

Met maar liefst 3.662 zelfstandigen in een ‘scheppend’ beroep en ruim 500 bedrijven actief in ‘nieuwe media’, ‘audiovisuele kunst’, ‘cultuurgebonden activiteiten’, ‘publicatie en prints’, ‘creatieve diensten’ en ‘design, mode en diamant’ bloeit de creatieve industrie in Gent als nooit tevoren. Iets wat ook de internationaal gerenommeerde stedenconsulent Charles Landry niet is ontgaan. Op zijn Creative City Index haalt de hoofdstad van Oost-Vlaanderen (64,41 procent) na Helsinki de hoogste score.

Kanttekening bij al die artistieke bedrijvigheid: tussen de aanwezige creatieve industrieën onderling zijn er weinig linken. En ook met andere economische sectoren is er nauwelijks samenwerking. Precies daar liggen de uitdagingen van Saskia Westerduin en Bart Meyskens van Ministry of Makers. Als respectievelijk creatief en zakelijk directeur moeten ze proberen om bruggen te bouwen tussen de designers en het bedrijfsleven.

Dat zullen ze eerst en vooral doen door te informeren over Belgisch design. Er komt onder andere een online tool om surfers wegwijs te maken in de Oost-Vlaamse creatieve economie. Vervolgens willen de initiatiefnemers de verschillende spelers – van technische ontwikkelaars tot marketingmanagers en verkopers – rond de tafel te brengen met ondernemers om hen te laten ‘co-creëren’. Lees: samen nieuwe creatieve ideeën uitwerken. Daarbij kunnen ze te allen tijde rekenen op zakelijk advies. Het Ministry of Makers ondersteunt hen via promotie en coaching op maat, zodat ze tot succesvolle ondernemers kunnen uitgroeien. Dat alles zou op termijn moeten leiden tot een Oost-Vlaamse designsector met meer mature bedrijven die in binnen- en buitenland naam maken.

Meer info: ministryofmakers.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.