The,Driver,Of,The,Electric,Car,Inserts,The,Electrical,Connector Foto: Shutterstock

MobilityPlus investeert 20 miljoen in 10.000 laadpunten voor elektrische wagens

MobilityPlus, een bedrijf op het gebied van elektrische mobiliteit uit Gent, en Energy Solutions Group, een leidende speler in duurzame energieoplossingen, hebben samen MobilityPlus Finance opgestart. Met dit project zal 20 miljoen euro geïnvesteerd worden in 10.000 laadpunten ter bevordering van elektrische mobiliteit en de versnelling van duurzame energieoplossingen.

MobilityPlus Finance is de naam van het strategische partnership tussen MobilityPlus en Energy Solutions Group dat een antwoord moet bieden op de groeiende vraag naar elektrische laadfaciliteiten. Het concept dat daarvoor is uitgedokterd, wordt 'charging as a service' (of afgekort: CaaS) genoemd.

Het komt erop neer dat bedrijven (zowel bestaande als nieuwe klanten) laadpunten kunnen huren die door MobilityPlus Finance worden betaald. De installaties worden op maat van de onderneming zowel aan het bedrijf zelf als bij de werknemers thuis geïnstalleerd. In ruil betalen de bedrijven een vast bedrag per maand, inclusief de 24/7 service, onderhoud en toegang tot de technologie voor het optimale gebruik en beheer van de laadinfrastructuur.

"Het laden van een voertuig moet een zorgeloze ervaring zijn", zegt co-CEO Jean-Francois Cheyns. "Met onze eigen softwareportal en energiemanagementoplossingen kunnen bedrijven voorzien van een naadloze en efficiënte laadinfrastructuur die perfect aansluit op hun behoeften."

Co-CEO, Kris Pensaert, vult aan: "We hebben al meer dan 10.000 slimme laadpunten geïnstalleerd en beheren deze met succes bij corporate bedrijven en vastgoedeigenaren. Dankzij MobilityPlus Finance kunnen we nu Charging-as-a-Service aanbieden en mikken op de uitbreiding van ons marktaandeel naar 20.000 slimme laadpunten tegen eind 2024."