Foto David Van Hecke

Moeder en dochter openen kapsalon en schoonheidssalon

MELLE - Pal in het centrum van Melle opent Chinare Babaeva samen met haar mama Mila een kapsalon en schoonheidssalon in een. “Ik heb er altijd van gedroomd om zo’n zaak te openen.”

Al sinds haar zeventiende werkt Chinare Babaeva (30) als kapster. “Ik heb in verschillende salons gewerkt zoals De Cliént, maar deed in het buitenland het idee op voor een plek waar alles samenkomt, van kapsalon tot manicure, ontharen en permanente make-up. Ik heb er altijd van gedroomd om zo’n zaak te openen.”

Mila Babaeva (49) werkte na een studie bio-ingenieur in een heel andere sector, maar haar dochter overtuigde haar om een andere weg in te slaan. “Ze startte met een opleiding voor nagels en is daar helemaal in verdergegaan. Ondertussen heeft ze ook diploma’s voor medische pedicure, permanente make-up en huidbehandelingen.”

Het begon klein met klanten die bij haar thuis kwamen, maar er was al snel ruimte tekort. “Toen startte de zoektocht naar een pand dat groot genoeg was om er alles samen te brengen. Zo kunnen klanten alles op dezelfde dag laten doen, zonder zich te moeten verplaatsen. We zijn zelf van Gent, maar vonden de ideale locatie in het centrum van Melle. Het is hier veel rustiger en je kunt voor de deur parkeren.”

De samenwerking tussen moeder en dochter verloopt prima. “We hebben een hele goede band en vullen elkaar dankzij onze verschillende leeftijden goed aan. Over het interieur luistert ze bijvoorbeeld naar mij, terwijl ik mij niet bemoei met haar werk als schoonheidsspecialiste.”