Nieuws Oost-Vlaanderen Moerbeekse ondernemer krijgt Belgian Vegan Award voor zijn milieuvriendelijke verzorgingsproducten

Moerbeekse ondernemer krijgt Belgian Vegan Award voor zijn milieuvriendelijke verzorgingsproducten

Foto ies

Moerbeekse ondernemer krijgt Belgian Vegan Award voor zijn milieuvriendelijke verzorgingsproducten

MOERBEKE-WAAS – Wondr, het merk waarmee Tibbe Verschaffel een hele lijn shampoo bars op de markt brengt, werd maandagavond bekroond met de Belgian Vegan Award voor het beste nieuwe Belgische merk. De bekroningen worden uitgereikt door BE Vegan en heeft als doel veganisme te promoten.

“We zijn bijzonder trots op deze bekroning”, vertelt stichter en bezieler Tibbe Verschaffel die het tijdens zijn studies bouwkundig ingenieur in Gent al voelde kriebelen om via ondernemerschap de wereld groener te maken. Hij had immers een bijbaantje als fietshersteller en daaruit groeide het idee om zelf fietsen uit bamboe te gaan ontwerpen.

Met vallen en opstaan ontwierp hij zijn eerste prototype. Hieruit ontstond zijn bedrijfje Planet B. In 2019 won hij ook Gentrepeneur als Student-Ondernemer van het jaar. Met Wondr produceert Planet B milieuvriendelijke verzorgingsproducten als alternatief voor shampoo- en douchegels.

“Iedereen kent intussen de filosofie van ons bedrijf. Alles wat we doen moet gezond en duurzaam zijn. Gezond voor zowel mens, dier als planeet. Door in shampoobars geen dierlijke producten toe te voegen vullen we daar alvast een deel van onze kernboodschap uit”, vertelt Tibbe. “In tegenstelling tot klassieke zepen, waarin vaak dierlijke vetten zitten, werken wij formulaties uit waarin we puur plantaardig werken. Daardoor houden we ook de zuurgraad, de Ph-waarde, van onze producten laag. De Ph-waarde van onze zeepvrije bars is 5,5 en dat is evenveel als de zuurgraad van onze huid. Daardoor voelen de bars ook heel zacht aan.”

Strenge Europese reglementering

Om het vegan-label te krijgen moet je als product en bedrijf voldoen aan een strenge Europese reglementering. “Die is hier veel strenger dan bijvoorbeeld in Amerika. In elk geval zijn we met onze groep medewerkers heel fier dat wij nu in een rijtje komen waar eerder al grote merken als Alpro, Greenway of Ben&Jerry’s met hun vegan producten op prijken. Vegan mag de jongste jaren dan misschien wel een hype geworden zijn, wij geloven er rotsvast in dat we met deze mindset de wereld toch weer wat beter kunnen maken.”

LEES OOK. “Het enige wat zwart zal kleuren, is het startscherm van onze webshop”: deze winkels passen voor Black Friday

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.