Nieuws Oost-Vlaanderen Monard Law ondersteunt startups van incubator Start it@kbc

Monard Law ondersteunt startups van incubator Start it@kbc

Monard Law ondersteunt startups van incubator Start it@kbc

zjerpoenraskinAdvocatenkantoor Monard Law, dat kantoren heeft in Antwerpen, Brusssel, Hasselet en Gent is sinds  kort supporting partner van Start it @kbc, de grootste Belgische incubator voor start-ups  (www.startit.be). Maandelijks zijn meer dan 10 advocaten van Monard Law aanwezig op de verschillende locaties  van Start it @kbc in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk en Leuven.

Tijdens deze consultaties kunnen startups met al hun juridische vragen terecht bij de specialisten van Monard Law. Wat is de ideale vennootschapsvorm? Hoe voer je gesprekken met investeerders? Hoe kunnen ideeën en concepten worden beschermd? Wat te doen bij aanwerving van personeel? Ondernemers krijgen ‘on the spot’ een pragmatisch antwoord op deze vragen.  Bij complexere materies worden verder onderzoek en juridisch advies op maat van de start-up aangeboden.

De advocaten van het startupteam van Monard Law denken mee met de startende ondernemers en geloven in het  ‘pay it forward’ principe: het delen van eigen expertise om startende ondernemers vooruit te helpen en dit op een zeer laagdrempelige manier.

Jeroen Raskin (foto), vennoot en verantwoordelijke voor het Start it @kbc programma van Monard Law: “Dit  initiatief is een laagdrempelige manier voor startende ondernemers om professioneel, praktisch en concreet advies te krijgen dat gebaseerd is op onze rijke praktijkervaring. Startende ondernemers deinzen er vaak voor terug om naar een advocatenkantoor te stappen, daarom gaan wij naar hen toe. We stellen vast dat de startups het erg op prijs stellen dat ze onmiddellijk met hun concrete vragen bij ons terechtkunnen.”

Lode Uytterschaut, oprichter van Start it @kbc is heel blij met de samenwerking.  We willen met Start it @kbc in de eerste plaats de beste omkadering bouwen voor onze start-ups, en we doen dat op basis van hún input.”

Katrien Dewijngaertn co-founder van Start it @kbc, vult aan: “Als start-ups aangeven dat ze bepaalde expertise nodig hebben, dan gaan wij op zoek naar ‘supporting partners’. We sluiten met hen een overeenkomst zodat zoveel mogelijk start-ups in ons netwerk van hun kennis kunnen genieten. Zo hebben we intussen partnerships met juridische-, fiscale- en marketingspelers, maar ook met experten in coding, product development en internationale sales.”

 Meer info op http://www.monardlaw.be/startup.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.