Nieuws Oost-Vlaanderen MOND en European Dental Group slaan handen in elkaar

MOND en European Dental Group slaan handen in elkaar

MOND en European Dental Group slaan handen in elkaar

SINT-MARTENS-LATEM – Kwalitatieve mondzorg in een professioneel kader, dat is waar tandartspraktijken MOND voor staat. Sinds de oprichting in 2008 is MOND uitgegroeid tot 7 moderne groepspraktijken en een eigen tandtechnisch labo. MOND staat onder leiding van tandartsen en oprichters Tommie Van de Velde en Alexander Declerck, ondersteund door Tilleghem van ervaren ondernemer Piet Van Waes. Vandaag haalt MOND met European Dental Group (EDG) bijkomende versterking aan boord om hun groeiverhaal verder kracht bij te zetten.

MOND ontzorgt en omkadert tandartsen in de dagelijkse werking waardoor de focus op patiëntenzorg en kwaliteit op elk moment gewaarborgd kan blijven. Dit is vooral belangrijk in een wereld die steeds complexer wordt op gebied van regelgeving en administratie, maar ook steeds hogere eisen stelt naar specialisatie, innovatie en digitalisering.

Om deze missie te realiseren en een nieuwe impuls te kunnen geven aan de professionalisering van de tandheelkundige zorg op de Belgische markt, hebben MOND en European Dental Group (EDG) besloten om de krachten te bundelen. Ze zullen voortaan als partners de uitdagingen binnen de Belgische tandheelkunde samen aangaan onder de vlag van MOND.

 

Zowel internationale als lokale expertise

EDG is als internationale mondzorgorganisatie met diezelfde visie al meer dan 14 jaar succesvol actief in het groeperen, ondersteunen en professionaliseren van tandartspraktijken en tandtechnische laboratoria. Dit onder leiding van tandarts en oprichter Bart Vinke. EDG brengt dan ook veel kennis en knowhow aan boord op gebieden zoals kwaliteitsmanagement, bedrijfsvoering en opleiding. De unieke combinatie met de lokale expertise van MOND brengt het beste van twee werelden samen voor zowel patiënten als tandartsen.

Groeiverhaal voor en door tandartsen

Met deze troeven zal het groeiverhaal van MOND extra kracht bijgezet worden en wordt de ambitie onderlijnd om ook in de toekomst verder bijkomende tandartsen en praktijken aan te blijven trekken. Tommie Van de Velde en Alexander Declerck, oprichters van MOND: “We zijn ervan overtuigd in EDG de ideale partner gevonden te hebben om ons verhaal van referentiepraktijken verder uit te bouwen met behoud van de identiteit en visie waar MOND altijd over gewaakt heeft: een groep voor en door tandartsen.”

EDG was reeds actief in België via groepspraktijk Dental Care Center in Stekene (DCC) en MOND is dan ook verheugd om DCC te verwelkomen in de groep en de samenwerking met hen aan te gaan. Bart Vinke, tandarts en oprichter van EDG: “Met onze ervaring en kennis kunnen we MOND helpen om hun organisatie verder uit te bouwen. Wij hebben immers ooit hetzelfde traject doorlopen en hebben de knowhow om zoiets structureel aan te pakken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.